С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - " Зелената библиотека " е в парка " Гео Милев " от 10 до 14 часа. Там ще бъдат писателите Бойко Ламбовски, Марин Бодаков и Юлия Роне. Ще се чете и книгата на Роне " Джулието си търси работа ", заяви пресцентърът на Столичната библиотека. Децата може да вземат участие в уъркшопа, проведен от Таня Гигова и театрална школа " ГлухАРТчета ". Продължава и към този момент обичайна самодейност " Споделени книги " – " Вземи, прочети, върни ". Посетителите ще могат да вземат забавна нова или да оставят към този момент прочетена книга на особено поставените места в парка.

- София - Детска събота ще има от 11 до 17 ч. в " Мегамол София ". Клоуните Мики и Чарли ще забавляват гостите, които са поканени да вземат участие в изобретателна работилничка. Входът е свободен, детайлности - тук.

- София - Въжен парк от Active Kids в местността Момина канара ще чака децата от 10:30 до 17 ч. За тях е основан атрактивен алпийски тролей над реката с дължина 35 м и поредност от въжени мостове на провокациите, всеки с друга компликация и техника за прекосяване. Въженият парк е подобаващ за деца над 5 години.

- София - От 11 ч. театрална къща " Мариета и Марионета " предлага зрелище за децата от 11 часа в парк НДК - кино " Кабана ". Събитието е проведено от Столичната община, входът е безвъзмезден.

- София - В градинката " Св. Седмочисленици " от 18 часа ще се играе детско зрелище на " Арт Театър ".

- София - От 10.30 часа във FOX Book Café ще се организира интерактивно четене за деца до 3-годишна възраст. Подробности - тук.

- София - От 11 часа в екоработилницата на хартиен център " Гринуич " ще се създават моливници от глина. Необходимо е авансово записване на телефон 02 950 83 37 или на [email protected]. Подробности - тук.

 С децата в почивните дни (31 август и 1 септември)
© Музейко

- София - Детският теоретичен център " Музейко " кани деца над 5 години и техните родители на ателието " По стъпките на минойската керамика ", с цел да схванат по какъв начин са се изработвали съдовете в грънчарските ателиета на остров Крит, кои са били едни от обичаните им растителни претекстове, както и да пресъздадат част от достоверната древноминойска керамика с ангоби върху авансово готови плочи от алена глина. Занятията ще са от 12, 13.30 и 15.30 часа.

- София - Роботика за деца сред 7- и 13-годишна възраст ще се организира от 17 часа в " Мегамол София ".

- Пловдив - От 11 часа магазин " Декатлон " е провел фитнес скокове на батут. Уроците са подобаващи за възрастни и деца над 10 години, които наложително да бъдат съпроводени от родител. Участието е гратис, само че се изисква предварителна регистрация тук.

Неделя

- София - Десетият сезон на програмата " Концерти на възглавници " ще бъде открит с брас концерт на възглавници в планината. От 11 ч. за пета поредна година концертът ще гостува на Детския екостационар " Бели брези ".

- София - Въжен парк от Active Kids в местността Момина канара ще чака децата от 10:30 до 17 ч. За тях е основан атрактивен алпийски тролей над реката с дължина 35 м и поредност от въжени мостове на провокациите, всеки с друга компликация и техника за прекосяване. Въженият парк е подобаващ за деца над 5 години.

- София - Магазин " Декатлон Витоша " предлага на дребни и огромни да поиграят на национална топка от 11 часа. Участието е гратис, нужна е единствено предварителна регистрация тук.

- София - Архитектурна работилница " История на архитектурата за деца - Древен Египет " ще се организира в детския теоретичен център " Музейко ". В това премеждие деца от 6 до 12 година ще се пренесат в една далечна земя, където от хилядолетия величествено се издигат едни от седемте чудеса на света – пирамидите. Ще прелетят над земи и морета и ще се спуснат към поречието на река Нил, където ще проследят хронологично една антична цивилизация – египетската. Занятието ще е от 13 и от 16 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР