С час, посветен на инфекцията от новия коронавирус започва учебната

...
С час, посветен на инфекцията от новия коронавирус започва учебната
Коментари Харесай

С час за COVID-19 започва учебната година в Сърбия |

С час, отдаден на инфекцията от новия ковид стартира образователната година в Сърбия през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

За ковид ще се приказва и в часовете по биология, физическо образование, здравно образование и гражданско
образование, съобщи министърът на образованието Младен Шарчевич, съобщават белградските вестници.

Той уточни, че в учебните заведения трябва да се съблюдават всички ограничения, а на учениците би трябвало непрекъснато да се напомня да носят маски и да спазват физическа отдалеченост.

Местните училища са получили рекомендация да не провеждат училищен екскурзии през първото полугодие. Шарчевич сподели, че на всеки 15 дни ще се прави разбор на обстановката в учебните заведения и ще се дават препоръки.

Министърът увери, че има достатъчно средства за стерилизация, че учебните заведения ще се чистят заран и вечер, а сред промените ще има проветряване и стерилизация на чиновете и ще бъде увеличена хигиената във физкултурните салони.

Докато времето е хубаво, учителите в Сърбия са посъветвани да организират часовете сред природата или в чилищния двор. Освен това всяко учебно заведение би трябвало да има стая за изолираност, в случай че се появи дете, което има признаци. 

Вестник " Политика " отбелязва, че съгласно формалните информации учебните заведения в Сърбия са подготвени за началото на образователната година. В министерството на образованието публично не са пристигнали сигнали, че някое учебно заведение в Сърбия среща компликации с организирането на обучение по специфична стратегия и упътвания, които са подбудени от нестабилната епидемиологична обстановка.

На процедура обаче няма шеф, който откровено ще каже, че в сходство с броя на учениците, кадровите и пространствените потенциали на учебното заведение, което управлява, няма проблем да откри работа в сходство с насоките на Кризисния щаб за борба с COVID-19 и просветните управляващи, написа изданието.

Няма подозрение, че настъпващата образователна година ще бъде маркирана със боязън и в ролята на треперещите от боязън с изключение на родителите на най-малките ученици, ще се окажат и всички останали, както и учителите, шефовете и виновните за опазването на публичното здраве чиновници, разяснява " Политика ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР