С атрактивен бинарен урок по Български език и литература и

...
С атрактивен бинарен урок по Български език и литература и
Коментари Харесай

Училище за пример! Откриха официално кабинет по природни науки в СУ Симитли с атрактивен  урок по БЕЛ и Химия и опазване на околната среда 

С атрактивен бинарен урок по Български език и литература и Химия и запазване на околната среда бе публично открит кабинетът по естествени науки в СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” – град Симитли.

Специални посетители на събитието бяха: господин Ивайло Златанов – шеф на РУО – Благоевград, госпожа Янкова – Директор не СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”– град Симитли, заместник-директорите на учебното заведение – госпожа Ваня Добринска и господин Борислав Дафков, господин Вилимир Александров – ръководител на Общински съвет – Симитли, госпожа Л. Качулска и учителите от МО по БЕЛ и естествени науки от Обединено учебно заведение „ Паиисий Хилендарски “ – с. Долно Осеново, както и учителите от МО по БЕЛ и ЧЕ и МО „ Природни науки, математика и ИТ ” в СУ – град Симитли.

Старши учителите Вяра Боянска и Таня Пирнарева си сложиха прекомерно амбициозни цели, които стимулирани по този начин, цитираме буквално:

С доста ентусиазъм и лекост Вяра Боянска и Таня Пирнарева в границите на един образователен час съумяха да показват допирните точки на изкуството на литературата с науката химия. С представянето на научните обстоятелства и техните проекции в художествената литература, гостите се потопиха в една приятна атмосфера – с фрагменти от българската кино класика, демонстрации на химични реакции, петстишия за лирическия Аз в изучавани произведения, славослов на дамата в литературата ни и характерност на свойствата ѝ като химичен детайл. Гостите следиха с интерес и горене на магнезий и на бенгалски огън, както и разложение на амониев бихромат, показани на фона на тематичната българска ария в осъществяване на Силвия Кацарова и Васил Найденов „ Огън от обич ”.

По време на урока учителките ръководеха учениците в техните литературоведски и научни проучвания и ловко разменяха функциите си, отправяйки една към друга разнообразни провокации. За край поздравиха учениците и гостите с превъзходното стихотворение на Георги Константинов „ Миг като безкрайност ”.

Освен удоволствието да участват на събитието, гостите получиха като подарък сборник с български любовни стихотворения, сладки сърца, приготвени с доста усърдие от дванадесетокласниците и любовен балсам за лукс.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР