С амбиция за добри резултати и изборна победа откри предизборната

...
С амбиция за добри резултати и изборна победа откри предизборната
Коментари Харесай

БСП тръгна към изборни победи

С упоритост за положителни резултати и изборна победа откри предизборната акция " Българска социалистическа партия за България " в Русе, Плевен и Гоце Делчев. В Русе старт бе даден с полемика за левите политики, в която участваха претендентите за народни представители в региона, евродепутатът Цветелина Пенков, историкът проф. Искра Баева, политологът доцент Борис Попиванов, художникът Иван Токаджиев и уважавани локални общественици. Модератор на дебатите беше лидерът на листата Крум Зарков. Участниците дискутираха мястото на идеологическия конфликт ляво-дясно. Според проф. Баева лявото е новото, революционното и значи всички дружно да се погрижим за другите, значи съпричастност, до момента в който дясното е индивидуализмът и работата единствено за себе си. По думите й Българска социалистическа партия е самотна в лявото пространство, тъй като даже партии с лява устременост се припознават за десни.

Доц. Попиванов съобщи, че алчността и нелепостта на част от политическите сили са факторите, поради които се е стигнало до следващите избори тази година. Експертите в полемиката се сплотиха към мнението, че деленето на център и външна страна не носи положително на никого. Мнението бе подкрепено и от кмета на Русе Пенчо Милков. Според Зарков Русе остава редовно подценен град и бъдещите депутати би трябвало да работят, с цел да трансформират това.

Кампанията в Плевен стартира с разискване на ограниченията за поддръжка на фамилиите и бизнеса поради цената на електрическата енергия и на природния газ. " Листата ни с претенденти за народни представители е уравновесена, формирана от хора с разнообразни специалности, измежду които хабилитирани преподаватели, адвокати, икономисти и младежи ", съобщи лидерът проф. Румен Гечев. Представяйки целите на Българска социалистическа партия, той подчертава върху недалновидната и неправилна политика на Европейски Съюз и Европейска комисия, довела до скоковете в цената на газа, а в това време европейските страни не са съумели да запълнят запасите си. " Булгаргаз " скапе по време на държавното управление на ГЕРБ дълготрайните си контракти с " Газпром " и по този начин ни вкара в тази ценова вакханалия ", акцентира проф. Гечев.

На предложенията на Българска социалистическа партия, ориентирани към фамилиите и децата, акцентира Ева Маринова. Сред тях са използване на данъчни облекчения, безвъзмездни учебници за всички възпитаници, безвъзмездни медицински прегледи за децата до 14 години, увеличение на средствата за майките-студентки. Стефан Бурджев прикани за цялостна и безусловна поддръжка на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, с цел да се върне естественият ред в страната.

В Гоце Делчев социалистите обявиха безапелационната си поддръжка за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова и увереността си в тяхната победа. Представени бяха тримата претенденти за народни представители от Гоце Делчев - Богдан Боцев, Костадин Харисков и Мария Мавродиева. " Листата на " Българска социалистическа партия за България " в област Благоевград и този път залага на три генерации социалисти, които показват силата както на младостта, по този начин и на опита ", акцентира Боцев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР