С 460 лв. не бих могла да живея! Аз съм

...
С 460 лв. не бих могла да живея! Аз съм
Коментари Харесай

Известни пенсионери проплакаха заради мизерни пенсии

" С 460 лева не бих могла да пребивавам! Аз съм добре - играя в театъра, децата оказват помощ. Но в действителност има гладуващи хора. И не мога да схвана има ли човек в България, който би издържал единствено с тези парички да преживее цялостен месец! Кой мисли за тях?! ", тюхка се актрисата Латинка Петрова във връзка орязаните великденски добавки към кошницата на пенсионерите.

В понеделник от Национален осигурителен институт публично оповестиха, че за първи път от 33 година насам възрастните ни родственици няма да получат скромната подпомагаща ги сума към светлия козуначен празник. Разберете по какъв начин това се отразява на известните ни персони, влезнали в рубрика " пенсионери ".

Самостоятелната бойна единица, актрисата Латинка Петрова, показа за " България Днес ", че от нас научава новината. " С ниско кръвно съм, тъй че и да го подвигна малко, добре ще е. Няма да се нервирам - очевидно щяха да ни станат прекалено много парите и с тази добавка ", майтапи се тя. И ни убеждава, че все пак, което не/се случва, е добре.

" Онова, което избраниците ни приказват от екрана, все е в името на народа. А олио у нас има толкоз доста, че да се пързаляме. Е, изпързаляха ни още веднъж! Олиото отново е скъпо, ние отново броим стотинки, като пазарим ", споделя Латинка. Тя не схваща за какво е това систематизиране на благосъстояния в " бедната ни страна ": " Продължавам да си мисля за неравнопоставеността на заплащането. Президентът взима 20 000, в Народното събрание - по 10 000 на човек... В същото време хората, които ги слагат на тези им работни места, карат с 500 лв. месечно. Кой взема решение това систематизиране на средствата и богатствата у нас, се запитвам? Искам да излезе да приказва и да изясни повода. Не, не, не сме страна, не сме народ! И след това - несъмнено, че хората ще продават гласовете си! ", доверява ни Петрова.

Любопитната Неда от " Адио, Рио " иронично показа, че би станала държавен глава. " Така като ги виждам, иска ми се и аз да взема да стана един президент! Но доста инцидентни, пътуващи, преминаващи пътьом през страната ни хора, срещнали се в самолета, попадат в Народното събрание. Явно са по-умни и гъвкави, а ние тук, от статуквото и така наречен електорат, стоим и гледаме сеир. И сме толкоз задръстени, че всякога като примирени и притихнали овце отиваме да гласуваме. И заради тази причина се радваме на тези добавки към пенсийките ни. Ама нали знаете - в България през днешния ден във всяка механа има готово държавно управление - оправят я за 24 часа ", добавя Латинка.

На сходно мнение е и артистът и композитор Михаил Белчев: " Тази неприятна вест няма по какъв начин да ме радва. Ясно е, че няма какво да създадем. А на пенсионера всеки лев му е добре пристигнал. Остава ни единствено да работим, до момента в който можем. Жена ми Кристина подсказва на управниците ни, че имат още малко време до Великден да премислят и трансформират решението си ", доверява ни Белчев.

Любимият куклен глас зад кадър в лицето на Педя човек, актрисата Слава Рачева, рече: " Даже не съм и очаквала помощ, та чак не можах и да им се ядосам даже! Но се подразних на комфортната за тях режисура, която изиграха. Можеше преди изборите да кажат, а не да чакат да минат, с цел да го оповестят на хората, които имат обичайни очаквания. Макар и не доста, тези пари са нужни, тъй като пенсиите не престават да са ниски и хората ги заслужават! Доста е... неправилно, по този начин да се изразя ", довери ни актрисата, която дълги години не получавала добавки, тъй като заплатата й била по-висока и не влизала в " нормата ".

Според нея е неприятно, че тази добавка не е наложително призната от управниците ни, и значи, че те нямат положителното предпочитание да я дадат на майките и бащите си. " Хората към този момент изнемогват с нарастването на цените в магазините! И какво от това, че в другите страни е по-евтино от тук? Какво ни топли нас? Не става по-евтино, нали?! Виждам какво се случва с хората - въпреки умни и възпитани, към този момент се измориха и не отиват към този момент да гласоподават, с което не вършат демонстрации. Има доста недоволни и има от какво ", вайка се Рачева.

Богдана Карадочева пък разкри коя за нея е същинската причина наборите от гилдията да бъдат лишени от великденските надбавки. Това не е неналичието на пари в хазната, а фактът, че болшинството от тях въобще нямат пенсии. " Не може да се отнеме нещо от нула ", разяснява житейската и креативна половинка на композитора Стефан Димитров. " След измененията скриха осигурителните ни вноски и останахме без пенсии. Данчето Христова се опита да провежда групов иск, само че за жалост, без триумф ", напомня Богдана.

Шоуменът Венци Мартинов счита, че новите политици като Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и Христо Иванов би трябвало да намерят средства за изплащането на орязаните тази година великденски надбавки към пенсиите. " Да съберат пари, които по време на ръководството си са харчили, и ще има за пенсионерите ", предложи някогашният брачен партньор на певицата Катя Близнакова.

Мартинов уточни и различен източник за празнични суми към месечната лихва за възраст и прослужени години - " политиците, които са крали през всичките тези години на прехода ". " Ако аз бях на мястото на пенсионерите, щях да употребявам всевъзможни способи да си взема дължимото от страната, или по-точно от тези, които са я окрали ", уверен е шоуменът. Венци призна, че персонално той не би употребявал единствено " мирни средства ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР