РЗИ-София изненадващо обяви, че ще ограничи част от новите мерки

...
РЗИ-София изненадващо обяви, че ще ограничи част от новите мерки
Коментари Харесай

Новият здравен министър съкрати Covid-мерки в София още преди да са влезли в сила

РЗИ-София изненадващо разгласи, че ще ограничи част от новите ограничения против разпространяването на Covid-19, които бяха свързани с носенето на защитни маски в търговски и административни обекти.

Новината пристигна ден преди тези ограничения да влязат публично в действие - откакто служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев е провел среща с шефа на столичната здравна ревизия Данчо Пенчев, който би трябвало да дефинира разпоредбите на районно равнище.

Маските ще бъдат наложителни единствено за двуседмичен период - от 4 август до 19 август в това число.

Предпазните маски няма да се носят от личния състав и клиентите на заведенията за хранене и развлечения, както и от спортуващи на закрито.

" По отношение на огромните търговски обекти, вид мол, е направено конкретизиране, че жителите следва да носят защитни маски за лице при посещаване на обособените търговски обекти в границите на мола, само че не и в общите елементи ", се споделя в информацията.

Не е ясно кой ще следи за осъществяването на тези условия в моловете - нормално контролът (ако въобще има такъв) се правеше на входа на комерсиалните центрове, а не във всеки обособен магазин.

Пренаписването на ограниченията се изяснява с " голям брой въпроси, постъпили в Министерството на здравеопазването и Столичната РЗИ по отношение на противоепидемичните ограничения ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР