Френската полиция застреля въоръжен мъж, който е предизвикал умишлен пожар

...
Френската полиция застреля въоръжен мъж, който е предизвикал умишлен пожар
Коментари Харесай

Мъж подпали синагога във Франция

Френската полиция простреля въоръжен мъж, който е провокирал тенденциозен пожар в синагога в северозападния град Руан.

Мъжът е бил въоръжен с нож и когато се е насочил към служителите на реда, те са го простреляли, предава английската BBC като се базира на министъра на вътрешните работи на Франция.

Местната власт в град, споделя, че офанзивата против синагогата не е засегнала единствено еврейската общественост, само че и целият град е в потрес.

Сигналът за издигащ се пушек над храма е подаден на разсъмване. След като служителите на реда идват на място, те стрелят по мъжа, запалил синагогата. Той е бил въоръжен с нож и стоманен кол.

Други жертви или потърпевши при нападението няма. На място има пожарникари, които потушават огъня. Пламъците към този момент са под надзор, а вредите са оценени като " обилни ".

Проявите на антисемитизъм в Западна Европа зачестиха, откакто приетата от Европейски Съюз и Съединени американски щати за терористична формация „ Хамас “ атакува Южен Израел на 7 октомври предходната година, а в отговор Израел стартира война против нея в Ивицата Газа. Боевете не престават към този момент 8 месеца.

По-рано през седмицата мемориал в Париж в памет на 3900 души, помогнали за спасяването на евреи по време на нацистката окупация на Франция през Втората международна война, стана обект на вандалски акт.

В Стокхолм се оповестява за изстрели наоколо до посолството на Израел. Шведската полиция е задържала няколко души и отделила огромен регион в Стокхолм, откакто патрул е чул изстрели, предава Reuters.

Подробности все още не се оповестяват и не е ясно дали стрелбата е обвързвана с демонстрация на антисемитизъм или близостта на посолството на Израел е единствено съвпадане.

Задържани са като е почнало следствие по съмнение за тежко въоръжено закононарушение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР