РЗИ-София е връчило 70 акта за констатирани нарушения на противоепидемичните

...
РЗИ-София е връчило 70 акта за констатирани нарушения на противоепидемичните
Коментари Харесай

70 акта в молове и барове в София, в Пловдив - пускат по-малко хора в магазините

РЗИ-София е връчило 70 акта за установени нарушавания на противоепидемичните ограничения, от тях 60 са на лица, гости или работещи в молове и 9 в нощни заведения, нощни заведения. Това демонстрират инспекциите в закрити публични места за интервала 12-18 октомври.

6 от тях са за неспазване на противоепидемичните ограничения, 2 за неспазване на възбраната за тютюнопушене. Връчени са и 2 предложения към виновни лица за предприемане на административно наказателна активност и сформиране на актове.

Извършени са 254 инспекции по съблюдаване на противоепидемичните ограничения и цялостната възбрана за тютюнопушене в закрити публични места, в т. ч. спортни обекти, фитнес зали, огромни търговски центрове - вид мол, плувни басейни, детски и образователни заведения, административни здания, офис здания, обекти за търговия и произвеждане на храни (ресторанти, кафенета и др.) и нощни заведения.

От тях 56 са в огромни търговски центрове - вид мол, 7- в административни и офис здания, 8 - в нощни заведения и нощни заведения.

СРЗИ продължава с учестения надзор и благодари на всички жители, които съзнателно съблюдават въведените в страната противоепидемични ограничения.

Междувременно в Пловдив след среща на Областния щаб , на която участваха кметът Здравко Димитров и регионалният шеф Дани Каназирева, бе решено да се усили двойно контролът.

" Масирани инспекции за носене на маски в рейсовете, в магазините и на затворени пространства. Навсякъде ще бъдат поставени указателни табели - от 300 до хиляда лв. санкция за физически лица ", съобщи Дани Каназирева.

Тя моли, че за 18 общини в региона има единствено две лечебни заведения отвън града - в Асеновград и Карлово, всички останали идват в Пловдив.

98 общо са свободните кревати. Днес в града има пет медицински лица с позитивни проби. В УМБАЛ " Свети Георги " към днешна дата нямаме места.

В Пловдив се връща условието до 100 души да влизат в огромните хипермаркети (хранителни и нехранителни).

Във влака Асеновград - Пловдив също ще се вършат инспекции.

" Ако продължава по този начин, ще бъдем принудени да вземем други ограничения. От през днешния ден повече полицейски екипи ще наблюдават освен в Пловдив, само че и в най-малките обитаеми места ", заяви шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Йордан Рогачев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР