Руснаците планират организирането на терористични атаки срещу църкви на окупираните

...
Руснаците планират организирането на терористични атаки срещу църкви на окупираните
Коментари Харесай

Ирина Верешчук: Русия планира терористични атаки на Коледа, за да обвини Украйна - Свят

Руснаците възнамеряват организирането на терористични офанзиви против църкви на окупираните територии по време на православното Рождество, с цел да хвърлят виновността по-късно върху Украйна. Това разгласи вицепремерът и министър по въпросите на реинтеграцията на окупираните територии на Украйна Ирина Верешчук, представена от Укинформ.

Благодарение на разследващи източници знаем това и затова действаме превантивно. Предупреждаваме нашите жители и обръщаме внимание за заплахата. Не вярвайте на нито една дума на окупатора. Въздържайте се и не отивайте на черква, защото руснаците могат да употребяват хората като обекти за терористични офанзиви, предизвести министърката.

Украинските управляващи позволиха на Православната черква на Украйна да извърши Рождественско свещенодействие на 7 януари в Киевско-печорската лавра, манастирски комплекс, който е с музеен статут и е благосъстоятелност на страната. В целия комплекс се прави профилактика и обезпечаване на сигурност по този начин, че да не се позволен провокации по време на службата на следващия ден.

Началникът на Киевската полиция Иван Вихивски твърди, че досега няма информация за вероятни ексцеси и провокации.
„ Разбира се, киевската полиция се готви да подсигурява публичната сигурност и ред по време на богослужението в Успенската катедрала на Киево-Печерската лавра. Към момента няма информация за вероятни провокации “, сподели Вихивски.

За първи път тази година главата на Православната черква на Украйна митрополит Епифаний ще организира Рождественско свещенодействие в катедралата Успение Богородично на Киево-Печерската лавра.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР