Руското Приморие и Беларус – партньорството се разширяваБюрокрацията забавя решаването

...
Руското Приморие и Беларус – партньорството се разширяваБюрокрацията забавя решаването
Коментари Харесай

Минск може да разчита само на Русия

Руското Приморие и Беларус – партньорството се уголемява

Бюрокрацията забавя решаването на икономическите проблеми както в Русия, по този начин и в Беларус, сподели Александър Лукашенко на 28 ноември, приемайки делегация от Приморския завършек на Руската федерация, отпред с губернатора Олег Кожемяко. Според белоруския водач „ известни задръжки “ заради бюрократични спънки по пътя за превъзмогване на икономическите компликации „ не се отнасят до Приморския край, а като цяло до нашето съдействие с Русия “.

Лукашенко се пробва да отстрани бюрократичните бариери повече от десетилетие. Той обичайно разчита не на бюрократични механизми, а на директна връзка с хората, които вземат решения в Русия - президент, министър председател, губернатори. Не всичко върви безпрепятствено, несъмнено...

Заместването на вноса е сензитивна тематика за Русия, която е изправена пред строги западни наказания. Лукашенко предлага да се приравни вносът от Беларус с съветските артикули и услуги, да се размени беларуският импорт на съветския пазар с търсенето, което фирмите от към този момент " вражески страни " са задоволявали преди. Формалната основа е съюзната страна на Русия и Беларус.

Има две недостатъци в тази парадигма. Първо, съглашението за основаване на съюзна страна на Русия и Беларус не е изпълнено и на половина, освен това по най-важните и фундаментални позиции (власти, съюзна благосъстоятелност, единна валута и т.н.).

Второ, в самата Беларус вносът на съветски артикули и услуги не се приравнява с беларуските. Руските производители на селскостопанска техника, експортьорите на храни, медикаменти и доста други приказват за това от дълго време и доста. Дори комбайните на Росселмаш да могат публично да вземат участие в беларуски търгове, те не могат да продадат нито една численост. Условията на търговете и отпущането на бюджетни пари за закупуване на селскостопанска техника са построени по подобен метод, че беларуските аграрии нямат избор.

Ето за какво, когато Лукашенко озадачи Кожемяко с въпроса „ на какво може да подложи рамото си Беларус “, става дума за беларуския експорт за Русия. Продажбите са извънредно значими за беларуските държавни предприятия.

Това беше значимо и преди 24 февруари, което беше отразено в съвсем всички протоколи от срещите на Лукашенко с съветските губернатори. Това беше значимо още преди съдбоносния за Беларус август 2020 година, след който „ завъртането към Запада “ дефинитивно се провали, прословутата многовекторност рухна.

Под бруталния напън на западните наказания се оказа, че Минск може да разчита единствено на Русия. Най-важният (макар и не единствен) формат за създаване на връзки с Русия са директните връзки с съветските райони. Затова в беларуската столица чакат делегации от Русия, отпред с висши чиновници, които деликатно приготвят стратегии за посещаване.

Сегашното посещаване на губернатора на Приморския завършек на Руската федерация свидетелства за систематичната работа, която Минск е открил с съветските райони. Този опит беше пренесен и в Украйна и други постсъветски републики, само че, заради добре известни събития, не беше прибавен.

За страдание Русия не организира такава систематична работа с районите на други страни. Туризмът под прикритието на командировки и подписването на документи, които никой не чете, за жалост е постоянно срещано събитие. В същото време не може да се каже, че беларуският опит е по някакъв метод уникален; Европейската интеграция израсна точно изпод.

Приморският край, сподели Кожемяко, сполучливо взема решение проблемите на импортозаместването. В същото време беше употребен методът за диверсификация на доставките, за който доста се приказва в Минск до 2020 година

Кожемяко означи, че комерсиалният оборот сред Приморие и Беларус се е нараснал 3,5 пъти през последните три години и продължава да пораства. Включително заради растежа на вноса на беларуски хранителни артикули осем пъти през 2019-2021 година с нарастване през 2022 година

Според губернатора, тази година Приморски край е внесъл повече от 100 единици съоръжение от Беларус. Сред тях са 21 БелАЗ с товароподемност 130 тона.

Пристанищата на Владивосток транспортираха десетки контейнери за монтажно произвеждане на китайски коли в Беларус. Доставките през тези пристанища за Югоизточна Азия представляваха огромен интерес за беларуските предприятия под наказания. В това Приморието към този момент е готово да даде рамо на съюзнически Беларус.

Кожемяко разгласи интереса на предприятията от Приморие към беларуската комунална техника, в това число електрическите рейсове. В допълнение към вноса има и позитивен образец за напреднала интеграция. „ Сега имаме взаимна индустриална база за произвеждане на трансформатори. Тук е Минският електротехнически цех, а нашият е Усурийският автомобилоремонтен цех, - сподели губернаторът на Приморие. „ Изгражда се място за изложбен и сервизен център за продажба на беларуски артикули. “

През миналата година Лукашенко посети Приморието. Бил е и в други съветски райони. Чести посетители са и делегации от Беларус със чиновници с по-нисък сан и освен в Москва.

Затова оповестената от Кожемяко самодейност за разкриване на пряк полет сред Минск и Владивосток звучеше най-уместно. Народната дипломация е не по-малко значима от визитите на висши държавни чиновници. Често тя се трансформира в циментиращата заварка в основата на интернационалните връзки, които сполучливо устояват освен на вътрешните недоразумения, само че и на грубата експанзия извън.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР