Руското Министерство на отбраната съобщи във вторник, че повече от

...
Руското Министерство на отбраната съобщи във вторник, че повече от
Коментари Харесай

Москва: Повече от 620 хиляди души са евакуирани от Украйна в Русия

Руското Министерство на защитата заяви във вторник, че повече от 620 000 украинци са били евакуирани от " рискови зони " на Украйна в Русия, предава Анадолската организация.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3831
Около 18 600 души, в това число 2837 деца, са били евакуирани от " рискови зони " на страната в Русия през последните 24 часа, а към днешна дата са евакуирани общо 620 760 души, в това число 122 684 деца, сподели генерал-полковник Михаил Мизинцев, шеф на Руския народен център за ръководство на защитата.

Мизинцев сподели, че се обезпечават филантропични коридори за евакуация на цивилни от украинските градове Харков и Мариупол към Русия и самопровъзгласилите " национални републики " в Донбас всеки ден, започвайки в 10.00 ч. московско време (съвпада с българското).

Генералът твърди, че съветската войска е спазвала прекратяването на огъня в тези точки и че евакуацията на цивилни от Мариупол е възпрепятствана от Украйна.

Най-малко 1480 цивилни са убити в Украйна и 2195 са ранени, съгласно оценки на Организация на обединените нации, като съществуват опасения, че същинската цифра е доста по-висока.

Повече от 4,24 милиона украинци са избягали в други страни, а милиони други са вътрешно разселени, съгласно Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.

Припомняме, че още преди началото на съветската инвазия управляващите на самопровъзгласилите се " републики " в Донецк и Луганск оповестиха всеобща евакуация на популацията към Русия. Тази евакуация продължава и досега. Отделно след нашествието Русия неведнъж декларира, че ще одобри на своя територия украински бежанци. Властите в Киев обаче назовават тази евакуация " депортация " и даже декларират, че би трябвало да им се дават описи на " депортираните лица ". Москва упреква украинските управляващи, че пречат на украинските жители да бягат към Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР