Руският военен концерн Алмаз-Антей планира в рамките на годината да

...
Руският военен концерн Алмаз-Антей планира в рамките на годината да
Коментари Харесай

Военен производител помага на Русия да добива нефт и газ без западно оборудване

Руският боен тръст " Алмаз-Антей " възнамерява в границите на годината да стартира тествания на съоръжение за подводен рандеман на петрол и газ в континенталния шелф на страната, оповестява локалното онлайн издание " Флотпром ".

Целта е да бъде заместена западната техника, до която Русия към този момент няма достъп поради глобите, наложени след нахлуването в Украйна.
 Дълбоководният рандеман в Тихия океан заплашва промишленост за 5,5 милиарда $
Дълбоководният рандеман в Тихия океан заплашва промишленост за 5,5 милиарда $

Изменението на климата от ден на ден ще трансформира океаните

Контекст : Исторически, Русия в никакъв случай не е била измежду водещите страни в дълбоководния рандеман. През последните 10 години, обаче, Москва влага съществено и в изследването и употребата на залежи отвън сушата - в това число в региона на Северния полюс.

Липсата на характерно ноу-хау обаче прави тези планове подвластни от западните технологии.

В прав текст : " Както нормално, всяка рецесия основава освен компликации, само че и нови благоприятни условия. Развиваме гражданска продукция в сферите, в които сега е належащо заменяне на вноса. Например, оборудването, което създаваме и произвеждаме за " Газпром " не се е произвеждало преди нито в Русия, нито в Съветския съюз ", разяснява шефът по невоенните разработки на " Алмаз-Антей " Артьом Шатраков пред РИА Новости.

Детайли : Компанията, която създава зенитно-ракетни комплекси като С-300 и С-400, както и радари, още от 2019 година има контракт с " Газпром ".

Според Шатраков още през 2023 година с изключение на тестванията може да стартира и серийното произвеждане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР