Руският външен министър Сергей Лавров заяви в в интервю за

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви в в интервю за
Коментари Харесай

Лавров: Неспособността на Украйна да си плаща сметките натоварва европейците и вдига инфлацията

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в в изявление за списание International Life, че сега няма изгледи за договаряния сред Запада и Русия. По думите му западните спонсори непрекъснато подтикват киевския режим да подвига залозите.

„ Лицемерните апели на западняците за договаряния считаме за тактически трик, с който още веднъж се печели време, дава се опция на изтощените украински войски да си отдъхнат и да се прегрупират, и още веднъж се доставят с оръжия и муниции “, безапелационен е Сергей Лавров.

Според министъра на външните работи на Русия „ това е пътят на войната, а не на мирното споразумяване “. Той добави, че Русия непрекъснато е упреквана, че сякаш не желае да взе участие в договарянията, а всички оферти от Москва „ се отхвърлят с лека ръка “. Този метод не значи, че Западът има намерение да се споразумее с Русия за каквото и да било, сподели министърът.

Лавров оцени и ролята на нуклеарните оръжия за сигурността на Русия. Външният министър акцентира, че в подтекста на възпирането – притежаването на нуклеарни оръжия понастоящем е единственият отговор на външните закани за сигурността на Русия. „ Развитието на обстановката към Украйна удостовери основателността на нашите опасения в тази област “, сподели той.

Според него НАТО, жестоко нарушавайки правилото на сплотеност на сигурността, се афишира за нуклеарен съюз и залага на „ стратегическото проваляне “ на Русия. Министърът акцентира, че насилственият отговор на съветската страна е бил употребен от „ груповия Запад “ като предлог за прекосяване към остра борба с Москва, употребявайки хибриден боеприпас от средства.

Ръководителят на министерството добави също, че Русия счита, че е допустимо и належащо да се предотврати боен конфликт сред нуклеарни сили. Според него Северноатлантическият алианс и Съединените щати рискуват това, като водят украинския спор към по-голяма ескалация.

„ В подтекста на украинския спор заплахата е, че посредством изостряне на обстановката Съединени американски щати и страните от НАТО рискуват да се стигне до директен въоръжен конфликт на нуклеарни сили “, сподели Лавров.

Той добави, че Русия би трябвало да припомня за високите военно-политически опасности и да изпраща отрезвяващи сигнали на своите съперници. По думите му, Москва се придържа към правилото за недопустимост на нуклеарната война и изхожда от обстоятелството, че в подобен конфликт не може да има спечелили.

По-рано министърът съобщи, че Съединени американски щати, НАТО, Европейският съюз и други западни страни предизвикат спор сред нуклеарни сили, като доставят оръжия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). „ Западът предизвика „ неконтролируемото разпространяване на оръжия по света “, което покачва опасността от „ директен боен конфликт сред нуклеарните сили “.

Според Лавров колкото по-дълго продължава спорът в Украйна, толкоз повече ще понижава ползата на западните страни към възобновяване на страната от рецесията.

„ Вярата им (на западните инвеститори) в нейните военни триумфи и като цяло в запазването на тази страна във всички форми и граници става все по-слаба. Да не приказваме, че способността на Киев да обслужва държавния си дълг е под огромен въпрос “, сподели той.

Външният министър на Русия акцентира, че неспособността на Украйна да заплаща сметките си ще натовари в допълнение европейските данъкоплатци. Според него това ще способства за ускорение на инфлацията и утежняване на виталния стандарт в тези страни.

Министърът добави, че съгласно статистиката през годината от началото на специфичната военна интервенция помощта на западните съдружници за Киев възлиза на 160 милиарда $, от които 75 милиарда $ са били преведени за военни цели. Съединени американски щати са отпуснали 113 милиарда $ на Украйна, което се равнява на 900 $ от всяко домакинство и още 300 $ за обслужване на настоящите задължения на страната, съобщи ръководителят на съветската дипломация. Лавров съобщи, че това е голяма загуба за американските жители в днешната сложна икономическа обстановка.

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР