Руският учен Владимир Углев, който помогнал за създаването на нервния

...
Руският учен Владимир Углев, който помогнал за създаването на нервния
Коментари Харесай

Създаделят на "Новичок" проговори: "Скрипал съвсем не са първите жертви!"

Руският академик Владимир Углев, който оказал помощ за основаването на нервния сътрудник " Новичок " от Съюз на съветските социалистически републики, разяснява пред Военновъздушни сили, че задачата на програмата тогава е била да се сътвори доста по-мощна субстанция от сегашния нервозен сътрудник " VX ", трябвало е да бъде 10 пъти по-силна.


" Ние направихме това, " споделя 71-годишният Углев за британската организация. Според него обаче, в случай че става въпрос за същия нервозен сътрудник, необичайно е по какъв начин някогашният разузнавач Сергей Скрипал и щерка му са оживели. " Уверен съм, че са приели извънредно дребна доза, " прибавя той.
Според него бащата и дъщерята не са първите жертви на " Новичок ".

" Бих могъл да изброя още десетина души, отровени с тази субстанция. Веднъж отровата капна и на моята ръка. Веднага я сложих в хлороводородна киселина и я измих с пероксид, " споделя Углев, който работил за държавната лаборатория в Саратовска област.

На въпроса дали съгласно него Русия има пръст в отравянето на Скрипалови, Углев споделя, че виновността й не може да се потвърди, до момента в който не се откри съдът с отровата.

" Логиката от случвалото се демонстрира, че зад това стои Русия, както и бързината, с която водачите й отхвърлиха виновността. Те доста побързаха да кажат, че Русия не е намесена. Това е като крадецът да вземе нещо от магазин и по-късно пръв ще каже, че нищо не е откраднал, " споделя Углев.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР