Руският президент Владимир Путин ще се срещне на 26 април

...
Руският президент Владимир Путин ще се срещне на 26 април
Коментари Харесай

Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш ще се срещне с Путин

Руският президент Владимир Путин ще се срещне на 26 април в Москва с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, с цел да обсъдят нашествието на Русия в Украйна, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се Гутериш да беседва също с съветския външен министър Сергей Лавров, сподели Песков.

Срещата с Путин, поискана от Гутериш, ще е първата сред двамата от нахлуването на Русия в Украйна.

Във вторник Гутериш изпрати писма до президента Путин и украинския му сътрудник Владимир Зеленски с молба за срещи в Москва и Киев, показва Франс прес.

От началото на съветското навлизане в Украйна на 24 февруари Организация на обединените нации е ненапълно подценена в търсенето на излаз от спора.

Това се дължи частично на породения от тази рецесия раздор сред петте страни - непрекъснати членове на Съвета за сигурност, една от които е Русия, наред със Съединени американски щати, Франция, Англия и Китай.

Досега Гутериш съвсем не е влизал по отношение на украинския президент, двамата организираха един-единствен телефонен диалог на 26 февруари.

Откакто Гутериш съобщи, че Русия нарушава Устава на Организация на обединените нации, изпращайки войски в Украйна, Путин отхвърляше всевъзможни контакти с него, в това число да беседват по телефона.

Във вторник генералният секретар на Организация на обединените нации осъди новото съветско нахлуване в Източна Украйна и прикани двете страни да създадат четиридневна филантропична пауза по случай православния Великден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР