Руският президент Владимир Путин разпореди прекратяване на огъня в зоната

...
Руският президент Владимир Путин разпореди прекратяване на огъня в зоната
Коментари Харесай

Путин обяви Коледно прекратяване на огъня в Украйна за 36 часа

Руският президент Владимир Путин разпореди преустановяване на огъня в зоната на бойните дейности от 12:00 на 6 януари до 24:00 на 7 януари.

Заповедта на президента се отнася до цялата линия на прикосновение в зоната на бойните дейности от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари, заяви пресслужбата на Кремъл, базирайки се на указа на президента.

Решението си Путин стимулира с апела по-рано денем на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил за коледно помирение в Украйна.
Свързани

„ Вземайки поради апела на Негово Светейшество патриарх Кирил, подреждам на министъра на защитата на Руската федерация да вкара от 12:00 часа на 6 януари т.г. до 24:00 часа на 7 януари т.г. режим на преустановяване на огъня по цялата линия на военните дейности на страните в Украйна “, се споделя в текста на документа.

„ Въз основа на обстоятелството, че в регионите на военните дейности живеят огромен брой православни, призоваваме украинската страна да разгласи преустановяване на огъня и да им разреши да участват на богослуженията на Бъдни вечер, както и на Рождество Христово “, стои още в напътствията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР