Руският президент Владимир Путин продължава да прави исторически паралели между

...
Руският президент Владимир Путин продължава да прави исторически паралели между
Коментари Харесай

Реториката на Путин признава специалната военна операция като война

Руският президент Владимир Путин продължава да прави исторически паралели сред руското присъединяване във Втората международна война и актуалната война в Украйна, което цели да откри в публичното пространство настройка за продължителни военни старания. Накратко реториката на съветския президент след вчерашния му намек за еврейския генезис на украинския водач Володимир Зеленски разяснява Институтът за проучване на войната.

Освен изказването, че евреинът Зеленски прикрива реабилитацията на нацизма, Путин изнесе тирада на 5 септември, в която прикани да се пази паметта за руските военни победи по време на Втората международна война и загатна повратните моменти на борбите при Сталинград, Курск и отвоюването на Кавказ и Донбас.

Путин разкритикува " отношението " на интернационалната общественост към подготовката за Втората международна война - доста евентуално критикувайки европейските страни за това, че не са се намесили против Нацистка Германия преди експлоадирането на самата война. Путин обаче продължава изцяло да пренебрегва пакта Молотов-Рибентроп, който съюзи Съветския съюз с Нацистка Германия и разреши руското навлизане в балтийските страни и раздели Полша сред Сталин и Хитлер.

Путин прави и паралели сред напъните за възобновяване и ограниченията за подкрепяне на ветераните по време и след Втората международна война и актуалната война в Украйна.

Така съветският президент ускорява осведомителната интервенция на Кремъл, представяща украинското държавно управление като " нацистки режим ".

Тези директни паралели сред " специфичната военна интервенция ", както евфемистично назовава войната си в Украйна Кремъл, и Втората международна война евентуално са най-близките паралели, до които Путин и други високопоставени съветски военни ще стигнат за признаването на войната в Украйна като действителна война. Тези паралели също изпращат обръщение към локалната съветска публика, че продължаващите съветски военни старания в действителност са военни старания, макар формалната изразителност на отказване и неизползване на самата дума " война ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР