Руският президент Владимир Путин предложи на турския си колега Реджеп

...
Руският президент Владимир Путин предложи на турския си колега Реджеп
Коментари Харесай

Путин предложи на Ердоган изграждане на нов газов хъб в Турция

Руският президент Владимир Путин предложи на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган да сътвори на територията на Турция нов газов хъб. По думите на Путин той да стане платформа освен за доставки на горива за трети страни, само че и за установяване на цените на силата, съобщи РБК. Двамата президенти се срещнаха и разговаряха през днешния ден в казахстанската столица Астана.

„ Ако има интерес от страна на Турция и наши евентуални купувачи от други страни, можем да обмислим построяването на още една газопроводна система “, сподели съветският президент. По този метод Русия може да пренасочи изгубения размер на преноса на газ през " Северен поток " към района на Черно море, сформирайки хъб за доставка на синьо гориво за евопейските сътрудници посредством " Турски поток ", счита Путин. Така, на процедура съветският президент се пробва да прокара ново газово трасе за съветското синьо гориво към Европа. Русия има четири съществени маршрута за доставка на газ за Европа. Освен Турски поток, това са газопроводът Ямал-Европа през Полша (доставките по него са изцяло спрени), украинската газопреносна система (ГТС), чиито благоприятни условия са лимитирани на фона на военния спор, и Северен поток, чиито три от общо четири подводни тръби бяха съществено развалени от детонации, избухнали на 26 септември.

Към момента Москва доставя газ за Турция посредством морските газопроводи „ Турски поток “ и „ Син поток “. Според Путин в това направление има " висока степен на целенасоченост и сигурност на газовите доставки. "

Турската страна реагира с интерес на предлагането на съветския президент Владимир Путин за основаване на газов хъб в Турция, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков след днешната среща в Астана, предава РИА Новости.

„ Темата беше призната доста позитивно. Проектът ще бъде взаимно създаден “, сподели Песков. По думите му водачите на двете страни са упълномощили да се създаде в детайли и доста бързо опцията за основаване на газов хъб в Турция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР