Руският президент Владимир Путин подписа закона, криминализиращ клеветенето на участниците

...
Руският президент Владимир Путин подписа закона, криминализиращ клеветенето на участниците
Коментари Харесай

Путин подписа закона, забраняващ критики към армията и Вагнер

Руският президент Владимир Путин подписа закона, криминализиращ клеветенето на участниците в специфичната военна интервенция, в това число доброволческите групи, оповестява ТАСС.

Документът беше оповестен на уеб страницата на държавното управление.

Преди това Наказателният кодекс на Русия предвиждаше наказателна отговорност единствено за обществени дейности, ориентирани към дискредитиране на съветските въоръжени сили зад граница. Публичното рецензии към всички участници в специфичната военна интервенция, в това число по отношение на доброволчески елементи, организации и лица, подпомагащи задачите на съветските въоръжени сили, към този момент също ще бъдат наказуеми според закона, като оптималното наказване е увеличено от пет на седем години затвор.

Наказания грозят лицата, дискредитиращи " доброволчески " групи, воюващи в Украйна

Освен това разпространяването на подправени вести за доброволци, участващи в спецоперацията, ще се санкционира с 15 години затвор.

Путин подписа и закон, въвеждащ административна отговорност с санкции до 500 000 рубли (6500 долара) за клюка на доброволци, участващи в специфичната военна интервенция.

Държавната дума - долната камара на съветския парламент, изясни по-рано, че лицата, които повторят същото закононарушение в границите на една година след приемане на административно наказване, ще бъдат изправени и пред наказателна отговорност.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР