Руският президент Владимир Путин официално откри моста над Керченския пролив,

...
Руският президент Владимир Путин официално откри моста над Керченския пролив,
Коментари Харесай

Как Путин ядоса Запада, като подкара Камаз

Руският президент Владимир Путин публично откри моста над Керченския проток, който свързва Кримския полуостров с Южна Русия, като подкара камион "Камаз " с думите "Да вървим! "

Путин изрази убеденост, че товарните и железопътните сектори на моста също ще бъдат подготвени "с висок стандарт до крайния период ".

Урок за деца в Крим с колани за самоубийство и експлозиви

Прецедент в Украйна: Путин ще приказва със сепаратистите

Ердоган: Крим е част от Украйна, ядоса се на Съединени американски щати

Изграждането на 19-километровия мост, най-дългият в Русия, е в ход от февруари 2016 година По него могат да минават до 40 000 автомобила и 47 влака дневно, с 14 милиона пасажери и 13 милиона тона товари на година.

Железопътната част се чака да стартира да работи при започване на 2019 година Цената на оборудването е към 3,7 милиарда $. От през днешния ден едното платно на моста е отворено за коли.

Демонстрацията на Путин провокира остри реакции от Съединени американски щати и Европа.

Според Вашингтон, строителството на моста пречи на корабоплаването и морската търговия.

"Видяхме по какъв начин президентът на Русия Владимир Путин седна в този камион и го закара от Русия в Крим. Видяхме построяването на този мост и неговото отчасти разкриване. Строителството на моста изрично лимитира доставките по море ", разяснява представителят на Държавния департамент Хедър Науърт и добави, че Съединени американски щати "внимателно наблюдават " обстановката, която "причинява безпокойствие ".

В същото време украинският министър-председател Володимир Гройсман осъди отварянето на новия мост.

"Руските окупационни сили, които краткотрайно окупираха Крим, не престават да работят отвън интернационалните закони ", съобщи Гройсман.

Европейският съюз дефинира пък отриването на Кримския мост като крачка към "насилствената интеграция на Крим в състава на Руската федерация " и деяние, което подкопава суверенитета на Украйна.

Opening of Crimean Bridge motorway sectionhttps://t.co/RgFOjKKV6m pic.twitter.com/I84HO3qBDA
— Vladimir Putin (@PutinRF_Eng) May 15, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР