Руският президент Владимир Путин обеща да даде руско гражданство на

...
Руският президент Владимир Путин обеща да даде руско гражданство на
Коментари Харесай

Путин обеща руски паспорт на ранена в Сирия украинка

Руският президент Владимир Путин даде обещание да даде съветско поданство на украинка , която сега е в болница в Санкт Петербург, откакто била тежко ранена от самоделно взривно устройство в Сирия , където е обитавала, съобщи Франс прес.
 
Путин беседва по видеоконферентна връзка с Ирина Баракат по време на годишната си телевизионна " Пряка линия ", в която дава отговор на въпроси на жители в ефир.

 
Баракат, която е към 50-годишна, била ранена през август 2016 година в северния сирийски град Алепо , където живеела със сирийския си брачен партньор и трите им деца.

Баракат, която е от съветски генезис, изначало била евакуирана във военна болница. Тъй като обаче няма съветски паспорт, тя не може да докара мъжа си и трите си деца в Русия. -->
 
Баракат съобщи, че не се е виждала с тях от евакуацията си в Санкт Петербург преди две години. Тя е живеела в Сирия от 13 години , когато била ранена от самоделната бомба. Тя изясни, че тъй като няма съветско поданство, не може да получи в Русия протеза, която да размени крайници, който е изгубила при детонацията в Сирия. " Искам да вървя ", съобщи тя от болничното легло, облечена в пижама с надпис " Руска войска ".

 
Путин увери Баракат, че хора като нея заслужават помощ и тя ще я получи.
 
" Ще желая от министерството на защитата да откри околните ви там и да ги докара в Русия ", продължи съветският президент, а през това време министърът на защитата Сергей Шойгу следеше диалога от различен екран.

 
" Едно от пълномощията на президента е да дава поданство и вие ще го получите ", сподели Путин на Баракат.
 
В траялия четиричасов ефирен маратон с отговори на въпроси на жители съветският президент неколкократно акцентира нуждата да се дава по-лесно съветско поданство на хората с кръвни връзки с съветския свят, в това число като метод за битка с демографския спад в Русия от 90-те години на предишния век.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР