Руският президент Владимир Путин може би се опитва да смекчи

...
Руският президент Владимир Путин може би се опитва да смекчи
Коментари Харесай

ISW: Кремъл съзнателно и постоянно прикрива неуспехите на руските сили в Украйна

Руският президент Владимир Путин може би се пробва да смекчи упованията за забележителен съветски прогрес към Авдеевка в Донецка област. Той съобщи в изявление за съветската държавна телевизия на 15 октомври, че съветските сили водят дейна защита в направленията Авдеевка, Купянск и Запорожие. Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Определянето на съветските настъпателни интервенции като " дейна защита ", вместо " дейни бойни дейности ", както съобщи съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя на 13 октомври, или разискването на съветските интервенции като " нахлуване ", както вършат някои блогъри, може да е опит да се смекчат упованията за забележителен прогрес на Русия.

Руските интервенции, в това число интензивни артилерийски и въздушни удари, евентуално имат за цел да деградират украинските сили към Авдеевка. Малко евентуално е съветските сили да създадат обилни пробиви или да отрежат украинските сили в селището в близко бъдеще, а евентуалният прогрес в мащаб евентуално ще изисква забележителен и нескончаем ангажимент на личен състав и материали, разяснява военни специалисти.

Руското осведомително пространство също мери първичния си оптимизъм по отношение на вероятностите на съветските настъпателни интервенции към Авдеевка. Руски блогъри в началото оповестиха за максималистични и неподлежащи на инспекция изказвания за съветски прогрес над 10 км, евентуално преувеличиха степента на съветските триумфи покрай Авдеевка по време на първичните настъпателни интервенции и показаха оптимизъм за бърз съветски прогрес.
Някои съветски блогъри от този момент признаха компликациите при съветското нахлуване и означиха, че съветските сили са понижили темпото на настъпателни интервенции към селището.

Много от тях също по този начин не престават да се самоцензурират, като лимитират отчетите за съветски тактически дейности и проблеми, характерни за обособените браншове на фронтовата линия.

Руските сили към момента не са постигнали други триумфи на фона на евентуално намаляващия ритъм на съветските интервенции в региона. Украинският общоприет щаб заяви, че силите са отбили повече от 15 съветски офанзиви покрай Авдеевка, както и северозападно и югозападно от селището.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР