Руският президент Владимир Путин критикува разрушителната политика на Киев и

...
Руският президент Владимир Путин критикува разрушителната политика на Киев и
Коментари Харесай

Путин се оплака на Ердоган за западните оръжия

Руският президент Владимир Путин подлага на критика " разрушителната " политика на Киев и възходящите доставки на западни оръжия за Украйна в телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Ердоган, оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

Путин съобщи, че украинските управляващи следват " разрушителна линия " и че са " заложили на усилване на военните дейности с поддръжката на западните спонсори, които усилват доставките на оръжия и военно съоръжение ".

Той също по този начин упрекна Киев, че е отхвърлил предлагането му за преустановяване на бойните дейности на Рождество Христово, което се отбелязва на 7 януари от православните християни в Русия и Украйна.

Тогава Москва едностранно разгласи помирение, само че по-късно упрекна Украйна, че го е нарушила, до момента в който бойните дейности и от двете страни действително продължаваха без спиране.

В края на предходната седмица Англия даде обещание 14 танка „ Чалънджър ” 2 на Украйна.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Киев може да чака още доставки на тежки оръжия.

От своя страна Ердоган е декларирал, че е подготвен да „ улесни и да посредничи за установяването на дълготраен мир сред Русия и Украйна ”.

Кремъл заяви също, че Путин и Ердоган са разискали размяната на съветски и украински военнопленници, в това число ранени бойци.

Двамата са удостоверили целите си за доставки на съветски газ и основаване в Турция на районен газов хъб.

Президентът на Русия и президентът на Турция са разгледали и реализацията на договореностите за извозването на зърно от Украйна и износа на артикули и торове от Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР