Руският президент Владимир Путин е бил отслабен от бунта на

...
Руският президент Владимир Путин е бил отслабен от бунта на
Коментари Харесай

Шолц: Путин е отслабен от бунта на Вагнер

Руският президент Владимир Путин е бил " отслабен " от протеста на група " Вагнер ", само че крайните последствия от протеста остават неразбираеми, съобщи немският канцлер Олаф Шолц пред телевизия ARD.

Метежът през уикенда, който приключи, когато водачът на " Вагнер " Евгений Пригожин анулира похода на войските си към Москва, провокира въпроси по отношение на властта на Путин, до момента в който войната на Москва в Украйна продължава.

В първия си просторен коментар за прекратеното въстание Шолц съобщи, че то " сигурно ще има дълготрайни последствия в Русия ".

" Вярвам, че той (Путин) е отслабен ", съобщи Шолц.

" Това демонстрира, че автократичните структури, структурите на властта, имат пукнатини и той никога не седи по този начин крепко на седлото, както постоянно твърди ", сподели немският водач.

" Но не желая да вземам участие в спекулации за това какъв брой дълго ще остане на поста си - може да е дълго или малко, не знаем. "

Шолц съобщи, че Германия и нейните западни сътрудници ще наблюдават деликатно по-нататъшното развиване на събитията, съобщи Агенция Франс Прес.

" Русия е нуклеарна мощ, тя е доста мощна страна и по тази причина би трябвало да следим доста деликатно, когато зародят рискови обстановки ", сподели той.

" Това беше рискова обстановка и мнозина спекулират дали тя е завършила. Ние също не знаем. "

Шолц удостовери поддръжката на Германия за Украйна след съветското навлизане и акцентира, че не може да има договаряния за мир, до момента в който Москва не изтегли войските си.

" Всичко друго би легитимирало случилото се ", сподели той. " И по тази причина не може да се стигне до такава степен, че войната да бъде просто замразена там, където е границата сред другите армии. "

Той сподели, че не е ясно дали протестът на „ Вагнер “ " ще направи по-лесно или по-трудно " прекратяването на войната.

" Ето за какво е значимо Украйна да даде своя принос, с цел да направи това (разрешаването на конфликта) допустимо - точно това се пробва да направи с актуалната атака. Ще забележим по какъв начин ще се развие това. "

Шолц съобщи, че западните съдружници " поддържат Украйна, с цел да може тя да се отбрани ", само че акцентира, че " задачата на нашата поддръжка за Украйна не е промяна на режима в Русия ".

В предишното считана за сдържана във връзка с доставките на оръжие, Германия се трансформира във втория по величина снабдител на военна помощ за Украйна след Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР