Руският премиер Дмитрий Медведев поиска гаранции от ЕК, че енергийният

...
Руският премиер Дмитрий Медведев поиска гаранции от ЕК, че енергийният
Коментари Харесай

Медведев поиска гаранции от ЕК за „Турски поток”

Руският министър председател Дмитрий Медведев изиска гаранции от Европейска комисия, че енергийният план „ Турски поток ” няма да бъде провален. Медведев, който е на публично двудневно посещаване у нас, съобщи след среща с премиера Бойко Борисов, че съдействието в региона на енергетиката сред Русия и България ще продължи макар проблемите и изрази вяра българските му сътрудници да схващат това и да работят по въпроса.

 
„ Ние продължаваме съдействието си в тази сфера, без значение от това, че там имаше проблеми. На първо място имам поради плана „ Турски поток ”. Трябва да отчетем неприятния опит от последните години, имам предвид обстановката с „ Южен поток ”. Затова за по-дългосрочни съответни стъпки ние ще можем да приказваме едвам тогава, когато получим съответните гаранции не от българското държавно управление, а от Европейска комисия, че в бъдеще този план няма да бъде провален и пред него няма да се слагат никакви трудности “, сподели Медведев.

 
Руският министър председател разяснява и плана АЕЦ „ Белене “.

 
Той сподели, че са подготвени да вземат участие в състезанието за обновяване на строителството на атомната централ а и посочи, че Руската държавна корпорация „ Росатом “ има огромен опит в сходни планове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР