Руският опозиционер Алексей Навални е бил преместен от следствения изолатор

...
Руският опозиционер Алексей Навални е бил преместен от следствения изолатор
Коментари Харесай

Преместиха Навални от изолатора Колчугино, но никой не знае къде е опозиционерът

Руският опозиционер Алексей Навални е бил изместен от следствения изолатор " Колчугино " във Владимирска област на незнайно към този момент място, заяви през днешния ден юристът му Вадим Кобзоев, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Пред следствения изолатор сме от рано тази заран. Сега ни оповестиха, че са го преместили от там. Къде и за какво не ни дават отговор. Все още не знаем къде се намира ", съобщи Кобзоев.

Адвокатът на Навални е видял за последно клиента си през вчерашния ден.

Руска държавна комисия заяви на 28 февруари, че следва критикът на Кремъл да бъде изпратен в наказателна колония, където да изтърпи наказването си, отбелязва Ройтерс.

Десетки западни страни, в това число Съединени американски щати, в това време приканиха през днешния ден Русия да освободи Навални. Те дефинираха вкарването на съветския опозиционер в пандиза като нелегално и настояха за следствие на хипотетичното му отравяне предходната година.

В изказване, прочетено от полския представител на сесията на Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида в Женева, тези страни показват, че дейностите на съветските управляващи против опозиционния водач са " неприемливи и политически стимулирани ".

Групата включва най-много европейски страни, само че и Австралия, Канада и Япония.

Критикът на Кремъл бе наказан на две години и половина затвор предишния месец поради това, че е нарушил изискванията за стартирането си под гаранция по дело за финансови злоупотреби. Западът счита, че присъдата е политически стимулирана - нещо, което Русия отхвърля.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР