Руският олигарх Роман Абрамович е прехвърлил голяма част от активите

...
Руският олигарх Роман Абрамович е прехвърлил голяма част от активите
Коментари Харесай

Абрамович е прехвърлил милиарди от богатството си точно преди войната в Украйна

Руският олигарх Роман Абрамович е трансферирал огромна част от активите си на своите деца директно преди войната в Украйна, с цел да избегне възможни наказания.

Това написа The Guardian, като цитира изтекла информация от MeritServus. Компанията, основана в Кипър, дава услуги по разкриване и ръководство на офшорни сдружения - а Абрамович е бил техен клиент в продължение на повече от 20 години.

Според изтеклите данни - 10 офшорни тръста, основани в интерес на някогашния притежател на " Челси ", са преструктурирани единствено три седмици преди началото на войната.

По същото време западните страни предизвестяват, че са подготвени да вкарат наказания против съветски предприемачи, в случай че Москва задейства плануваната военна инвазия против Украйна.

Процедурата по прекачване на активите е почнала на 4 февруари и е завършила на 24 февруари, когато съветската войска нахлу в прилежащата страна.

8 от 10-те тръста са сменили лицето, в чиято изгода са основани - от името на Абрамович те стават мажоритарна или еднолична благосъстоятелност на неговите седем деца.

Най-малкото от тях е единствено на 9 години.

Така синовете и дъщерите му си поделят активи в рамер на минимум 4 милиарда $ - измежду тях са акции от огромни съветски компании, елитни недвижими парцели, яхти и други

Тези ходове може да затруднят действителното използване на глобите против Роман Абрамович и опитите за заледяване на собствеността му, официално трансферирана на трети лица.

Преди месец държавното управление на Канада разгласи, че възнамерява да замрази активите на холдингова компания от Британските Вирджински острови, свързвана с Абрамович - от февруари 2022 година обаче той към този момент не е бенефициент на тръста-собственик.

Абрамович попадна под глобите на Европейски Съюз и Англия едвам откакто стартира войната в Украйна. Междувременно той се пробва да посредничи за договаряния сред Москва и Киев - към този момент несполучливо.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР