“Руският мултимедиен театър и балет с турне в България –

...
“Руският мултимедиен театър и балет с турне в България –
Коментари Харесай

Уникален руски балетен спектакъл в Колодрума

“Руският мултимедиен спектакъл и балет " с турне в България – 6 април в Русе, 8 април в Габрово, 9 април във Варна, 10 април в Бургас и 11 април в Пловдив. Трупата ще показа “Лешникотрошачката " -  емблематична приказна режисура в две дейности по музика на П.И. Чайковски. История за чудесните завършения, които се случват на Клара и дървената играчка – лешникотрошачка, когато стрелките на часовника се срещнат в среднощ.

“Руският мултимедиен спектакъл и балет " синтезира танцова стратегия на класическия съветски балет с интегрирани мултимедийни декори, позволявайки на фена да се гмурне напълно в приказното измерение на увлекателни истории. В основата на спектакъла лежи каноничната класическа хореография и концептуално мултимедийно наличие, което замества статичния фон. Решението за подмяна на декорите с мултимедийни 3D екрани позовлява отварянето на допълнително  театрално пространство за развиване на драматургичните сюжетни линии.  По този метод персонажите могат да се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в реализатори на действително театрално пространство.

Главната цел при основаването на трупата е съхраняването на скъпото културно завещание на Русия – класическата балетна школа, както и привличането на по -младия фен благодарение на модерни технологии. Балетът няма аналог в света – това е единствената натрупа употребяваща мултимедиен 3D фон в типичен спектакли. “Руският мултимедиен спектакъл и балет " е сплав сред класическата балетна режисура и удивителните благоприятни условия на модерни мултимедийни технологии.

Кастингът за артистите на балета е тежък – в него попадат единствено танцьори с опит на работа във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се организират освен от опитни балет майстори на Русия, само че и задгранични експерти. Според рейтинга на компанията Panasonic шоуто е в Топ 100 най-хубави мултимедийни планове на Русия за 2016 година

“Руски мултимедиен спектакъл и балет " ще подари незабравими мемоари за цялото семейство с постановката “Лешникотрошачката "! Цени на билетите от 40 лева до 80 лева. 

Русе - Доходно здание

Габрово - зала “Орловец "

Варна - Дворец на културата и спорта

Бургас - Опера Бургас

Пловдив - Колодрума 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР