Руският министър на отбраната Сергей Шойгу трябва да обмисли дали

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу трябва да обмисли дали
Коментари Харесай

Руският ръководител в Херсонска област: Шойгу трябва да обмисли дали да не се самоубие


Руският министър на защитата Сергей Шойгу би трябвало да обмисли дали да не се самоубие поради позорните провали в Украйна, съобщи Кирил Стремоусов, поставеният от Русия заместник-ръководител на анексираната Херсонска област, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7407
Публичните рецензии против висшето военно управление на Русия, които в миналото бяха табу, се усилват, откакто двама съдружници на съветския президент Владимир Путин показаха неодобрение от некомпетентния съгласно тях метод на водене на войната.

Чеченският водач Рамзан Кадиров и създателят на наемническата компания " Вагнер " Евгений Пригожин обявиха неотдавна, че съветската войска е наранена от връзкарство и че висши офицери би трябвало да бъдат разжалвани и пратени на фронта, с цел да изкупят греховете си.

Стремоусов разкритикува " генералите и министрите " в Москва за това, че не могат да схванат проблемите на фронта.

" Всъщност мнозина споделят: в случай че бях министър на защитата и в случай че бях позволил сходна обстановка, като офицер щях да се гръмна ", съобщи той във видеопослание. " Но знаете, че думата " офицер " е неразбираема за мнозина ", сподели Стремоусов.

Коментарът на Стремоусов е изненадваща обществена засегнатост против висшето военно управление на Русия, откакто напоследък съветските сили претърпяха редица загуби на бойното поле в Украйна.

Много съветски националисти подлагат на критика Шойгу и висшите военни за всичко – от неприятно обмисляне и слаба логистика до остаряла тактичност и загуба на осведомителната война макар забележителните вложения при ръководството на Путин.

Миналата седмица двама пенсионирани генерали, които в този момент са депутати в Държавната дума от ръководещата партия " Единна Русия, се причислиха към критиците, като упрекнаха министерството на защитата в корупция.

Стремоусов похвали Кадиров и изрази мнение, че Москва скоро ще уреди проблемите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР