Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини НАТО и САЩ,

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини НАТО и САЩ,
Коментари Харесай

Руският министър на отбраната е специален гост на най-големият военно-дипломатически форум в Пекин

Руският министър на защитата Сергей Шойгу упрекна НАТО и Съединени американски щати, че се пробват за разраснат войната в Украйна до Тихоокеанския район. Това стана по време на годишния боен конгрес Сяншан в Пекин, който започва в неделя.

" След като провокира остра рецесия в Европа, Западът се пробва да популяризира конфликтния капацитет в Азиатско-тихоокеанския район в няколко направления. Прякото присъединяване в борбата сред страни с нуклеарни арсенали умножава стратегическите опасности. Напоследък се следят дейни опити за разрастване на военния капацитет на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район ", съобщи Сергей Шойгу, министър на защитата на Русия.

Шойгу разяснява и решението на Москва от предходната седмица да отдръпна ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити, което не означавало завършек на съглашението и Русия не намалявала своя предел за потребление на нуклеарни оръжия. Действията на Кремъл били уравновесени на фона на това, че Вашингтон не бил подписвал контракта.

Форумът „ Сяншан “ се организира при необикновени условия – отсъства домакинът - министърът на защитата на Китай . Ли Шанфу беше отхвърлен и е в неопределеност от два месеца, откакто стана ясно, че е бил разследван за корупция. Все още няма информация кой ще го замести на форума.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР