Руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва пред президента Владимир

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва пред президента Владимир
Коментари Харесай

Войски от цяла Русия са на крак, какво докладва Шойгу на Путин

Руският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува пред президента Владимир Путин, че войските на съвсем всички военни окръзи на Русия са мобилизирани за учения.

" Ученията са огромни, организират се и в Западния боен окръг, в действителност във всички флотове: в Баренцово море, Черно море, Балтийско море, в Тихоокеанския флот. В тях вземат присъединяване войските на на практика всички военни окръзи, в това число на Източния боен окръг, Централния боен окръг, на Северния флот ", сподели Шойгу, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано беше обявено, че в сходство с проекта за подготовката на въоръжените сили на Русия за 2022 година през януари-февруари във всички зони на отговорност на флотовете се организират поредност от военноморски учения под общото управление на главнокомандващия на съветския военноморски флот военачалник Николай Евменов.

Общо за присъединяване в ученията са задействани над 140 бойни кораба и кораба за поддръжка, повече от 60 летателни апарата, 1000 единици бойна техника и към 10 000 военнослужещи.

От 10 до 20 февруари се организират взаимни руско-беларуски учения " Съюзна решимост-2022 ". Участниците в ученията отработват маневри за секване и отразяване на външна експанзия, а също по този начин противопоставяне на тероризма и отбрана на ползите на съюзната страна.

Практическите деяние на войските се организират на полигоните Домановски, Гожски, Обуз-Лесновски, Брестски и Осиповичски, и на летищата в Барановичи, Лунинец, Лида и Мачулишчи.

Руските взаимни военни учения с Беларус и други съветски учения наоколо до Украйна породиха опасения, че Русия може би се готви да нахлуе в прилежащата страна - нещо, което Москва неведнъж е отричала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР