Руският лидер обяви публично на висшите държавни служители, че всички

...
Руският лидер обяви публично на висшите държавни служители, че всички
Коментари Харесай

„Ще карате руски коли!“ Путин разпореди на държавните чиновници да поръчват само автомобили, произведени в Русия

Руският водач разгласи обществено на висшите държавни чиновници, че всички би трябвало да преминат към потребление на локални коли.

Това беше посланието на съветския президент Владимир Путин към формалните лица в четвъртък по време на среща с ръководителите на индустриални предприятия, заяви държавната осведомителна организация ТАСС.

„ Министерствата, организациите и администрацията желаеха да продължат покупките на колите, създадени в чужбина, да продължат тази процедура “, описа Путин. „ Казах, че това би трябвало да бъде безусловно изключено и всички чиновници на страната би трябвало да карат локални коли “.

Руският авто пазар пострада през последните години, затиснат под тежестта на глобите и интернационалните компании, които се изтеглиха от пазара. Автомобилни производители като Volkswagen, Mercedes-Benz и Nissan преустановиха работата си в Русия поради войната на Кремъл против Украйна, оставяйки повече място на пазара за съветските марки.

Преминаването към шофиране на локални коли ще бъде „ по-скромно от преди “, призна Путин, само че съгласно него това е добре. „ Всички наши чиновници са прелестни, само че би трябвало да осъзнаят, че би трябвало да се стремим да развиваме локални марки коли и други локални артикули “, сподели Путин.

Лада е най-емблематичната марка коли в Русия – въпреки че самият Путин е бил забелязван в по-луксозната съветска марка, Аурус.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР