Руският държавен петролопроводен монополист Транснефт е възобновил петролните потоци през

...
Руският държавен петролопроводен монополист Транснефт е възобновил петролните потоци през
Коментари Харесай

Руски петрол отново потече по южната тръба на нефтопровода Дружба

Руският държавен петролопроводен монополист " Транснефт " е възобновил петролните потоци през южното отклонение на тръбопровода " Дружба ". Това заяви организация РИА, цитирайки Игор Дьомин, асистент на президента на " Транснефт ", предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Помпите работят - те бяха включени в 16:00 ч., налягане в действен режим е заложено да бъде реализирано за 15 минути ", сподели Дьомин, представен от РИА Новости.

Украйна разгласи по-рано, че петролните доставки по южното отклонение на тръбопровода " Дружба " ще бъдат обновени по-късно през днешния ден, в случай че се получи заплащане за преноса, осъществяван от словашката компания Словнафт. Това съобщи икономическият министър на Словакия Рихард Сулик, представен от Ройтерс.

На конференция, предавана онлайн, Сулик сподели още, че спирането на потоците по тръбопровода е настъпило, тъй като западна банка е отказала да обработи заплащането за преноса, направено от съветска страна към Украйна.

Плащане е осъществено и от унгарската компания MOL.

Същевременно съветският тръбопроводен монополист " Транснефт " съобщи, че възнамерява да възобнови подаването на нефт през южната тръба на " Дружба " в 16 часа, съобщи РИА Новости.

Според съветската организация Украйна е удостоверила, че е получила заплащането за преноса на съветски нефт до Унгария и Словакия.

Украйна спря доставките на нефт по оборудването " Дружба " на 4 август, откакто западните наказания ѝ попречиха да получи директни такси от Москва, заяви по-рано " Транснефт ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР