Руският бизнесмен Владислав Клюшин, който беше екстрадиран от Швейцария в

...
Руският бизнесмен Владислав Клюшин, който беше екстрадиран от Швейцария в
Коментари Харесай

Екстрадиран от Швейцария в САЩ, може би разполага с достъп до информация за секретни операции на Главното управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия в други държави


Руският предприемач Владислав Клюшин, който беше екстрадиран от Швейцария в Съединени американски щати, може би разполага с достъп до информация за секретни интервенции на Главното ръководство на генералния щаб на въоръжените сили на Русия (ГРУ) в други страни, съобщи организация Bloomberg.

Информацията е позована на източници, близки да Кремъл и съветското разузнаване. Според информацията, с която разполага Bloomberg, Клюшин има достъп до документи за хакерската офанзива против сървърите на Демократическата партия през 2016 година

Според източниците, той има достъп и до други секретни документи, в това число за отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал в английския град Солсбъри през 2018 година Засега обаче не са повдигнали публични обвинявания.

Връзките на Клюшин с Кремъл посредством компанията му " М13 ", която е създала за Кремъл системата " Катюша " за мониторинг на медиите и обществените мрежи, може да го създадат " потребен източник на информация " за американските управляващи, в случай че той подписа договорка с американското правораздаване.

Фирмата му е правила услуги и за други държавни институции в Русия. Клюшин беше арестуван в Швейцария по искане на Съединени американски щати през юни. Той е упрекнат, че дружно с няколко свои съучастници е направил покупко-продажби за десетки милиони долари, като е употребявал нелегално вътрешна фирмена информация.

През декември той беше екстрадиран в Съединени американски щати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР