Руският бизнесмен Олег Дерипаска изгубил за един ден 957 милиона

...
Руският бизнесмен Олег Дерипаска изгубил за един ден 957 милиона
Коментари Харесай

Руски бизнесмен изгуби $1 млрд. заради американските санкции

Руският предприемач Олег Дерипаска изгубил за един ден 957 милиона $ поради новите американски наказания, оповестява сп. " Форбс ", съобщи ТАСС.
Вчера министерството на финансите на Съединени американски щати вкара наказания против 7 съветски бизнесмени, а също и против 12 компании, които те управляват, както и против 17 високопоставени съветски държавни представители, напомня ТАСС. Дерипаска се озова в санкционния лист, както и фирмите, които управлява, осведоми " Дарик ".
В листата се озова и Сулейман Каримов, изгубил 244 милиона $ поради това, както и Виктор Вескелберг, който е изгубил поради това 41 милиона $. Състоянието на Игор Ротенберг и на Кирил Шамалов, които също са в листата, не се е трансформирало. Капиталите на владимир Богданов и на Андрей Скоч, попадащи също под глобите, пък са се нараснали надлежно с 1 и 8 милиона $.
Решението на американското държавно управление да включи милиардера Дерипаска в санкционния си лист може да даде отражение по целия свят, тъй като неговата бизнес империя има световно наличие и има за сътрудници редица огромни интернационалните компании, отбелязва Ройтерс. Вашингтон наложи глобите с аргумента, че физическите лица и фирмите под техен надзор извличат изгоди от съветската страна, която е въвлечена в " злонамерени действия " по света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР