Руският бизнес избра нова държава за инвестициите си. През изминалата

...
Руският бизнес избра нова държава за инвестициите си. През изминалата
Коментари Харесай

Руският бизнес атакува нова държава. Рекордни инвестиции

Руският бизнес избра нова страна за вложенията си. През миналата година се вижда доста нарастване - с цели 70% - на броя на фирмите с съветски капитал в Казахстан, съгласно изказванията на комерсиалния представител на Русия в републиката, Антон Логинов, пред РИА Новости.

Официалните статистики към началото на август, указват, че в Казахстан са регистрирани общо 41 хиляди задгранични организации. От тях 18 хиляди са с съветски капитал, като този брой е повишен със забележителните 70% по отношение на предходния интервал. По-голямата част от тях са дребни и междинни предприятия, до момента в който делът на огромните корпорации остава непретенциозен, заяви Антон Логинов.
-->
Търговският представител даде информация по какъв начин съветски жители елементарно могат да основат предприятия в Казахстан. Процесът на приемане на специфичен идентификационен номер, нужен за регистрация, изисква едвам до седем работни дни.

С уведомлението за частична готовност в Русия на 21 септември 2022 година, Казахстан се трансформира в една от желаните дестинации за съветски жители, които напуснаха родината си. През този интервал към 400 000 съветски жители дойдоха в републиката, а към 100 000 от тях останаха след края на мобилизацията.

Министерството на националната стопанска система на Казахстан заяви, че от януари до октомври 2022 година Брутният вътрешен продукт на страната е повишен с 2,5%, а вложенията в главен капитал са се нараснали с 6,7%. Тези стойности обаче са по-скромни спрямо растежа в прилежащите Армения и Грузия, където също е записано всеобщо тръгване на съветски жители, съобщи news.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР