Руският актьор Артур Смолянинов е звездата в един от любимите

...
Руският актьор Артур Смолянинов е звездата в един от любимите
Коментари Харесай

Руският актьор Артур Смолянинов ще се бие на страната на Украйна

Руският артист Артур Смолянинов е звездата в един от обичаните филми на президента Владимир Путин. В него става въпрос за руска част, която се изправя против афганистански бунтовници. В момента той е систематизиран като " задграничен сътрудник " и против него се води наказателно следствие оповестиха CNN.

Смолянинов е воин на съветския игрален филм " Деветата рота ", който излиза през 2005 година Играе ролята на последния оживял боец по време на борба в Афганистан, който руските сили окупират в продължение на десетилетие. Често е описван като съветския Рамбо.

В момента обаче нещата стоят другояче. Смолянинов е в заточение и в неотдавнашно изявление съобщи, че е подготвен да се бие на страната на Украйна и да убива съветски бойци. Миналата седмица той съобщи пред " Новая газета ": " Не изпитвам нищо друго с изключение на ненавист към хората от другата (руската) страна на фронтовата линия. И в случай че аз бях там, на място, нямаше да има никаква благосклонност ".

Той показа, че негов някогашен сътрудник е отишъл да се бие на съветската страна. " Бих ли го прострелял? Без никакво подозрение! Дали си оставям отворени опциите да отида да се удрям за Украйна? Абсолютно! Това е единственият метод за мен. И в случай че отида на тази война, ще се удрям единствено за Украйна. "

Няколко дни по-късно съветското министерство на правораздаването класифицира артиста като задграничен сътрудник.

Александър Бастрикин, началник на Следствения комитет на Русия, също разпореди да бъде формирано наказателно дело против Смолянинов.

Смолянинов е бил мощно сериозен към акцията в Украйна. Неотдавна той записа ария от руската ера - Темная ночь (Тъмна нощ) - с модифициран текст.

Тя включва стиховете: " Погледни, окупаторе, по какъв начин родилните домове са без ток, по какъв начин децата седят в приюти. И по какъв начин книгите са претопени. Руската нощ е достигнала до учебни заведения и лечебни заведения ".

В различен стих се загатва " бункер, където се крие един фюрер, и плешив готвач, който храни фюрера от лъжица ". Готвачът е отпратка към Евгений Пригожин, който управлява частната военна компания " Вагнер " и печели контракти за кетъринг от Кремъл.

Когато за първи път се изрича против войната предишното лято, Смолянинов, който по това време е в Русия, споделя на един интервюиращ, че това е " злополука, всичко се срина: пепел, пушек, воня, сълзи ".

През октомври предходната година Московски областен съд постанова санкция от 30 000 рубли (430 щатски долара) на Смолянинов по обвиняване в дискредитиране на съветските въоръжени сили. Същия месец той напуща Русия и се счита, че сега се намира в Латвия.

Смолянинов споделя по какъв начин е пресякъл съветската граница в Норвегия. " Пресякох границата пешком... Само минаваш 30 метра и пред теб има напълно други хора. Те са толкоз меки. Дори погледът им е друг. "

Филмът " Деветата рота " е толкоз известен, че през ноември 2005 година Путин посреща актьорите и екипа, в това число Смолянинов, в резиденцията си край Москва, където провежда специфична прожекция на кино лентата.

От Кремъл оповестиха, че откакто е гледал кино лентата, Путин е разговарял с режисьора Фьодор Бондарчук и с основните артисти, в това число Смолянинов.

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости заяви тогава, че Путин е декларирал следното:  " взема душата, потапяш се във кино лентата ".

" Филмът е доста мощен, такова същинско съществено нещо за войната и за хората, които са се оказали в рискови условия в тази война и са се посочили доста почтено ", показа тогава Путин.

През последните дни съветското министерство на правораздаването добави редица други лица към листата си с задгранични сътрудници, в това число музикалния критик Артемий Троицки и няколко публицисти.

" Тези хора бяха включени в регистъра по член 7 от съветския закон за надзор на активността на лица, намиращи се под непознато въздействие ", оповестява съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Този уикенд също бе обявено че двама известни театрални артиста са били уволнени от Московския живописен спектакъл " Чехов " поради рецензии към войната в Украйна. Дмитрий Назаров и брачната половинка му Олга Василиева са били уволнени от художествения началник на театъра Константин Хабенски, който обвинил актьорите в " антируски настроения ".

Държавната осведомителна организация ТАСС удостовери, че дуетът е бил уволнен, без да показва причина.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР