Руските военни вече нямат право да носят смартфони, таблети и

...
Руските военни вече нямат право да носят смартфони, таблети и
Коментари Харесай

Русия забрани смартфони и таблети на военните си

Руските военни към този момент нямат право да носят смарт телефони, таблети и други съоръжения, които могат да записват и съхраняват информация по време на работа, взеха решение депутатите от съветската Дума.
Законът, утвърден от народните представители на трето и последно четене, бе признат с цялостно болшинство - 408 депутати гласоподаваха „ ЗА “ и нито един „ срещу “, оповестява „ Радио Свободна Европа “.
Военните към този момент нямат право да споделят информация онлайн за техните военни елементи, задачи, служби, сътрудници, някогашни сътрудници и родственици.
" Информацията, която военните лица са пуснали в интернет или в медиите... в някои случаи се употребяват за образуване на предубедена оценка на държавната политика на Руската федерация ", гласи законът.
Руските въоръжени сили е позволено да употребяват единствено елементарни телефони без камери и без интернет връзка.
Заместник-председателя на Комисията по защита в Думата Андрей Красов удостовери, че " елементарните телефони с бутони без фотокамера няма да бъдат неразрешени ". По думите му в бита си военните щели да имат право да употребяват смарт телефони, написа ТАСС.
Според съветските депутати рестриктивните мерки са нужни, защото военнослужещите съставляват " необикновен интерес за разследващите служби на непознати държавни управления, за терористи и екстремистки организации ".
През последните години фотосите и видеозаписите, оповестени по нехайство онлайн посредством смарт телефони от членове на съветската войска, разкриха информация за местоположението и придвижванията на нейните войски и съоръжение. Чрез тях стана обществено притежание информация за сраженията в Източна Украйна и за съветската военна акция в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР