Руските военни унищожиха пет бойни машини на пехотата, прехвърлени от

...
Руските военни унищожиха пет бойни машини на пехотата, прехвърлени от
Коментари Харесай

„На военните им се къса сърцето“: Гръцките бойни машини на пехотата изгоряха като факли веднага след като бяха предадени на Киев

Руските военни унищожиха пет бойни машини на пехотата, трансферирани от Гърция в Донбас, незабавно откакто бяха предадени на украинската страна, оповестява РИА Новости, базирайки се на гръцки медии.

Според портала iskra.gr това е станало на 28 октомври, когато съветските войски са потушили украинската атака край село Берестовое в Харковска област.

„ В резултат на това бяха убити или ранени 150 украински бойци, един танк и пет БМП-1 <...>, четири бронетранспортьора и девет пикапа, модифицирани в бойни машини, бяха унищожени “, се споделя в обявата.

Отбелязва се, че БМП са изумени от стволната артилерия и 152-милиметрови ракети " Краснопол ".

В публикацията се акцентира, че получените от Гърция машини са съществено подкрепление за въоръжените сили на Украйна - защото са в чудесно положение, те незабавно са изпратени на предната линия.

Освен това, написа iskra.gr, Гърция съобщи на Украйна реактивни системи за залпов огън RM-70. Те работят главно в региона на Херсон, две от тях към този момент са унищожени.

Порталът pronews.gr от своя страна отбелязва, че даже не са имали време да пребоядисат гръцката техника.

„ На гръцките военни им се къса сърцето, когато виждат БМП-1 да горят като факли в украинските равнини, обслужващи режима на Зеленски. Един от тях към момента е със знаците на гръцката войска. Те са изпратени в борба с такова бързане, че даже не са имали време да пребоядисат или да отстранен емблемата, тя е толкоз " уважавана " в държавното управление и управлението на въоръжените сили. По-късно явно е имало муден опит да бъде изтрита, като се добави украински тризъбец “, се споделя в публикацията.

Авторът добавя, че гръцките острови, от които са изтеглени БМП-1, са останали неприкрити. Това призна министър председателят Кириакос Мицотакис, който изпрати гръцките оръжия на Зеленски.

Пенсиониран бригаден военачалник, който е разполагал с БМП на остров в източно Егейско море, описа пред pronews.gr, че преди се е налагало военните да се борят с месеци, с цел да обезпечат доставки на аварийни елементи за тези машини. Но те незабавно се появиха, когато взеха решение да изпратят бойните машини на пехотата в Украйна.

„ Полагахме доста, гигантски старания, с цел да ги поддържаме в съвършено работно положение, с цел да могат в този момент да ги дадат на Зеленски гратис. Нямахме батерии <...> Но преди БМП да бъде конфискувана от войските и изпратена в Украйна, вълшебен се появиха два автомобила с батерии, с които замениха всички остарели “, сподели военният.

Гърция се ангажира да изпрати в Украйна 40 източногермански бронирани пехотни машини от вида БМП-1, получени през 1994 година В подмяна Германия даде обещание да даде еднакъв брой бойни машини на пехотата Marder. Към 28 октомври Атина към този момент е получила 10 от тези машини.

Тази седмица гръцкият президент Катерина Сакеларопулу и министърът на защитата Никос Панайотопулос пътуваха до Киев, където се състоя гала по предаването на БМП-1 на украинските войски. В същото време, съгласно гръцките медии, Съединени американски щати изискват от съдружниците и сътрудниците си да изпращат от ден на ден оръжия на режима в Киев.

Москва от своя страна неведнъж е заявявала, че доставките на западни оръжия единствено удължават спора в Украйна, а превозването на оръжие го трансформира в законна цел за съветската войска.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР