Руските въоръжени сили са изпълнили основните задачи от първия етап

...
Руските въоръжени сили са изпълнили основните задачи от първия етап
Коментари Харесай

Москва: Основната цел на операцията в Украйна е освобождаването на Донбас

Руските въоръжени сили са изпълнили главните задания от първия стадий на интервенцията в Украйна, а бойният капацитет на украинските войски е доста понижен. Това съобщи генерал-полковник Сергей Рудской - първи заместник-началник на Генералния щаб на съветските въоръжени сили, предава ТАСС.

„ Като цяло главните задания от първия стадий на интервенцията са изпълнени. Бойният капацитет на украинските въоръжени сили е доста понижен, което ни разрешава още веднъж да съсредоточим главните си старания върху постигането на основната цел - освобождението на Донбас ", сподели Рудской.

„ През месеца на военните дейности загубите на въоръжените сили на Украйна възлизат на към 30 хиляди души. Освен това силовите структури на Украйна в Донбас изгубиха към 16 хиляди души, което е 26% от общата бройка на групировката към 24 февруари, от които над 7 хиляди са безвъзвратни загуби “, добавя Рудской.

„ В началото на специфичната военна интервенция частите на националната милиция на ЛНР и ДНР бяха опълчени от група от общо 59 300 души, в това число най-боеспособните формирования и военни елементи на Въоръжените сили на Украйна, Националната Гвардейски и националистически формирования. В резултат силовите структури на Украйна в зоната на бойните дейности изгубиха към 16 хиляди души, което е 26% от общата мощ на групировката към 24 февруари. От тях над 7000 са безвъзвратни загуби “, сподели Рудской.

Според него попълването на загубите е възпрепятствано от изолирането на украинските войски в Донбас, посредством преодоляване на железопътни възли и основни пътни посоки с огнестрелно оръжие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР