Руските ваксини срещу COVID-19 доказаха ефективността си срещу новите варианти

...
Руските ваксини срещу COVID-19 доказаха ефективността си срещу новите варианти
Коментари Харесай

Русия: Ваксините ни са ефективни и срещу новите варианти на коронавируса

Руските ваксини против COVID-19 потвърдиха успеваемостта си против новите разновидности на ковид при проби, заяви Ройтерс, като цитира академик от Роспотребнадзор.

Миналия месец президентът Владимир Путин подреди да се откри ефикасността на трите ваксини, създадени и регистрирани в Русия, против новите разновидности на ковид, разпространяващи се по света. Той даде период до 15 март, съобщи Българска телеграфна агенция.

Регулаторният орган Роспотребнадзор заяви по-рано във вторник, че е разпознал първите два случая в Русия на южноафриканския вид.

" Тестовете към този момент са направени в Русия и можем да кажем решително, че имунизациите " Спутник V " и " ЕпиВакКорона " работят и против новите разновидности ", сподели пред държавната тв Александър Горелов, зам.-ръководител по проучванията в Института по епидемиология на Роспотребнадзор. Той не заяви детайлности за проучванията, при които имунизациите са тествани за резултатност против варианти, първо открити в чужбина.

Учените, извършващи проучванията по разпореждане на Путин, оповестиха на 27 февруари, че резултатите демонстрират мощен отговор на новите разновидности на вируса при доброволци, реваксинирани със " Спутник V ".

Миналата седмица във връзка проучванията здравният министър Михаил Мурашко сподели, че " Спутник V " е потвърдила успеваемостта си против английския вид на новия ковид. Нивата на обезвреждащите антитела против този вид не са се различавали изключително от броя антитела против истинския вариант на новия ковид, сподели той.

От Роспотребнадзор оповестиха, че до момента са изследвали 8159 теста за разновидности на ковид. Събирали се и се изследвали проби от необятен кръг хора, в това число от такива, които неотдавна са се завърнали от чужбина или за които се счита, че може да са се заразили наново с вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР