Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха пет украински дрона и

...
Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха пет украински дрона и
Коментари Харесай

Руското МО съобщи, че системите за противовъздушна отбрана са свалили пет украински дрона

Руските системи за противовъздушна защита смъкнаха пет украински дрона и прехванаха три ракети HIMARS за един ден. Това споделиха от съветското министерство на защитата, оповестяват съветски медии.

„ Системите за противовъздушна защита смъкнаха пет украински безпилотни летателни апарата в регионите на обитаемоте места Верхнекаменка на Луганската национална република, Донецк, Пески на Донецката национална република, а също по този начин прехванаха три ракети от реактивната система за залпов изстрел HIMARS “, оповестиха още ведомството.

„ В донецкото направление подразделенията на Южната група войски, с поддръжката на артилерия и тежки огнехвъргачни системи, отразиха офанзива на щурмова група от 67-а механизирана бригада на украинските въоръжени сили в региона на село Клещеевка, Донецка национална република “, показват от съветското министерство на защитата.

Министерството на защитата на Руската федерация посочи, че живата мощ и техниката на 28-ма и 30-та механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна в регионите на обитаемоте места Васюковка и Курдюмовка на Донецката национална република също са потърпевши.

„ Общите загуби на украинските въоръжени сили в това направление възлизат на повече от 130 военнослужещи убити и ранени, 2 бойни машини на пехотата и 3 машини.По време на контрабатарейния пердах две гаубици Мста-Б, самоходна артилерия Гвоздика са били изумени монтировка и оръдие Д-30 ”, означават от съветското министерство на защитата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР