Руският президент Путин представи Андрей Белоусов на командирите на военните

...
Руският президент Путин представи Андрей Белоусов на командирите на военните
Коментари Харесай

Путин: Не се предвиждат промени в Генералния щаб

Руският президент Путин показа Андрей Белоусов на командирите на военните окръзи като нов министър на защитата. На срещата Белоусов седеше вляво от Путин, а отдясно неговият предходник Сергей Шойгу, оповестява Би Би Си.

Заедно с Шойгу и Белоусов участваха началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов, командващият Въздушно-десантните войски (ВДВ) Михаил Теплински, командващите Ленинградския боен окръг - Александър Лапин, Московския боен окръг - Сергей Кузовлев и Централния боен окръг - Андрей Мордвичев. Още двама командири към момента са краткотрайно изпълняващи длъжността. Това е изпълняващият длъжността пълководец на Южния боен окръг Генадий Анашкин и на Източния боен окръг Александър Санчик.

Московският и Ленинградският военни окръзи бяха пресъздадени след началото на съветската инвазия в Украйна. Генералите, командващи разнообразни окръзи, се смениха няколко пъти през последните две години. Така Александър Лапин командваше Централния боен окръг при започване на войната, по-късно загуби тази служба и на срещата с Путин се оказа към този момент в статута на пълководец на Ленинградския боен окръг.

Колкото по-ефективно работи армията, толкоз по-скоро спорът в Украйна може да бъде решен спокойно, цитират съветските медии изказването на Путин. Западът и Украйна обаче считат изказванията на Путин за готовността му за кротичък разговор за погрешни.

Путин съобщи, че съветските сили усъвършенстват позициите си всеки ден по фронта в Украйна във всички направления и че настъплението върви по проект.

Промени в Генералния щаб на Русия няма и не се възнамеряват, сподели съветският президент.

Путин обвърза назначението на Белоусов с нарастване на военните разноски, които през 2024 година ще възлязат на към 8,7% от Брутният вътрешен продукт. " Ние сме виновни да използваме ресурсите рационално и дейно ", сподели той.

Путин благодари на Шойгу, който стана секретар на Съвета за сигурност на Русия, за работата му по построяването на въоръжените сили и придаването им на нов образ. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че напускането на Шойгу от Министерството на защитата не може да се назова намаляване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР