Руските сили са загубили най-малко една бригада войски, опитвайки се

...
Руските сили са загубили най-малко една бригада войски, опитвайки се
Коментари Харесай

Окупаторът е загубил поне една бригада в опит да превземе Авдеевка

Руските сили са изгубили минимум една бригада войски, пробвайки се да настъпят към източния украински град Авдеевка, предава " Ройтерс ".

" Нашествениците направиха няколко опита да обкръжат Авдеевка, само че всякога нашите бойци ги спираха и ги отблъскваха, причинявайки мъчителни загуби. В тези случаи врагът загуби минимум една бригада ", сподели Зеленски на английския министър председател Риши Сунак в телефонен диалог, се споделя в изказване на президентската канцелария.

Бригадите варират по мярка и могат да наброяват сред 1500 и 8000 бойци. Загубите на бойното поле са държавна загадка в Русия и Украйна, макар че се счита, че възлизат на доста десетки хиляди и от двете страни, откогато Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Руската атака при Адвиевка се трансформира във фокус на бойното поле съвсем пет месеца откакто Киев стартира контранастъпление в окупирания юг и изток. Киев реализира по-бавен прогрес, в сравнение с искаше заради големите съветски окопи и минни полета, само че продължава да регистрира дребни облаги в стратегическия юг.
Институтът за проучване на войната, американска изследователска група, съобщи в четвъртък, че Русия е понесла тежки загуби в съоръжение покрай Авдеевка, което " евентуално ще подкопае съветските офанзивни качества в дълготраен проект ".

В настояща информация на бойното поле в петък украинският общоприет щаб сподели, че военните " твърдо държат защитата и предизвикват обилни загуби " на съветските войски, добавяйки, че не се отхвърлят в опитите си да обкръжат града.

Авдеевка, на към 25 км от окупирания от Русия Донецк, е заобиколена от следена от Русия територия на север, изток и юг, оставяйки войските на Киев да доставят и изтеглят хора единствено на запад.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР