Руските сили са обстрелвали висше училище в украинския град Харков,

...
Руските сили са обстрелвали висше училище в украинския град Харков,
Коментари Харесай

Обстрел на училище с експериментален ядрен реактор

Руските сили са обстрелвали висше учебно заведение в украинския град Харков, където има пробен нуклеарен реактор, а прилежащото общежитие е било обхванато от пожар, заяви почитан държавен чиновник, представен от Ройтерс.

Съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Герашченко заяви в онлайн пост, че Висшият институт по физика и технология е имал „ източници на радиация, употребявани за научни цели “ , оповестява Българска телеграфна агенция.

По информация на Агенция „Интерфакс“ – Украйна противопожарната работа потушава пламъци в 5-етажно общежитие, обхванали общо 100 квадратни метра. По-рано уеб сайтът на украинския парламент заяви, че сраженията наоколо до висшето учебно заведение не престават.

Междувременно министърът на защитата на Украйна съобщи, че повече от 200 000 украински жители са се завърнали от Европа, с цел да пазят родината си.

„Повече от 100 000 украински жители са се включили към армията. Повече от 200 000 наши жители се завърнаха от Европа, с цел да защитят страната си. Сред тях има и задгранични доброволци „, съобщи Олексий Резников.

„Ние няма да победим Русия с количество, ще я победим с качество“ , сподели още той.

„Никой в света не вярваше, че ще се надигнем, изключително че ще издържим толкоз дълго. Ние не стопираме. Напротив, нападаме сега“, сподели министърът на защитата и добави: „Плановете на врага бяха разрушени и целият свят вижда това“.

Той съобщи, че съветската войска е понесла огромни загуби и по тази причина в този момент нападна учебни заведения и лечебни заведения.

Руската армия приближава Киев. Това е оценката на военното министерство на Съединените щати, което следи в детайли боевете в Украйна.

Безкрайната колона от бойна техника, която повече от седмица заставам неподвижно, е почнала да се раздвижва.

Колоната се намира северозападно от града.

Според информацията в тази посока руснаците са доближили до 15 км от центъра на Киев.

От изток съветските войски също напредват и към този момент са на към 40 км от центъра на столицата.

Към тази интензивност се прибавя и към този момент цялостното заграждане на град Чернигов.

Продължава и тежката кървава блокада на Мариупол на брега на Азовско море.

Украйна упрекна Русия, че приготвя използването на оръжие за всеобщо поразяване.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР