Руските сили на 20 октомври подновиха натиска близо до Авдеевка

...
Руските сили на 20 октомври подновиха натиска близо до Авдеевка
Коментари Харесай

ISW: Русия в Украйна - загуби, пропаганда и демонстрация на сила

Руските сили на 20 октомври възобновиха натиска покрай Авдеевка и съумяха да реализират нищожен прогрес. Това демонстрира, че съветското военно командване поддържа настъпателните интервенции в региона , макар тежките загуби . Геолокирани фрагменти, оповестени на 20 октомври, демонстрират дребен прогрес западно от Красногоровка (5 км северно от Авдеевка).

Руски блогъри и украински боен наблюдаващ настояват, че съветските сили са завладяли украинска цитадела покрай купчината боклуци североизточно от Авдеевка , напреднали са до железопътна гара северно от Авдеевка и са покрай ресторант " Царска ненаситност " южно от Авдеевка.

Един изтъкнат съветски блогър твърди, че съветските сили са атакували несполучливо покрай Сиверне, южно от Авдеевка, покрай Степове (8 км северозападно от Авдеевка) и покрай Новокалинове (11 км северозападно от Авдеевка). Други блогъри настояват, че съветските сили са напреднали до един километър по линията Степове-Бердичи (8-10 км северозападно от Авдеевка) на 19 октомври и че борбата е траяла на 20 октомври.

Украинският общоприет щаб заяви, че са отблъснати съветски офанзиви покрай Авдеевка, Новокалинове, Степове, Первомайске и Северне . Също по този начин са развалили и унищожили съвсем 50 съветски танка и над 100 бронирани машини през миналия ден. Съобщава се за 200 съветски бронирани машини през последните четири дни.

Това заключи за миналия ден на фронта Институтът за проучване на войната (ISW).

Първоначалните съветски настъпателни интервенции в региона на Авдеевка на 10 октомври също доведоха до огромни доказани загуби на съветска техника, а фактът, че съветските сили се прегрупираха и започнаха наново офанзиви след първичните офанзиви допуска, че или съветските сили считат, че могат да завладяват Авдеевка, или че съветското военно командване не приоритизира добре настъпателните интервенции без значение от цената.

Украинските сили продължиха по-големи от нормалните сухопътни интервенции на източния (левия) бряг на Херсонска област на 20 октомври и откриха доказано наличие в обитаемо място на източния бряг. Геолокирани фрагменти, оповестени на 19 октомври, демонстрират, че украинските сили са напреднали в североизточната част на Кринки (27 км източно от град Херсон и 2 км от река Днепър).

Руски блогъри настояват, че украинските сили откриват плацдарм покрай Кринки и не престават да поддържат наличието си покрай Антонивския път и железопътните мостове.

Известен съветски блогър твърди, че украинските сили краткотрайно са напреднали в Кринки до пътя Козачи Лахери-Кринки-Корсунка, преди съветските въздушни удари да изтласкат украинските войски назад към северните околности на селището.

Друг съветски блогър твърди, че се водят боеве покрай Пищановка и че украинска диверсионно-разузнавателна група работи в южните околности на селището.
 ISW: Новите украински дейности наподобяват по-мащабни
ISW: Новите украински дейности наподобяват по-мащабни

Това заключи Институтът за проучване на войната

Друг съветски блогър твърди, че се водят боеве покрай Пищановка и че украинска диверсионно-разузнавателна група работи в южните околности на селището.

Известният съветски блогър допусна, че съветските сили поддържат позиции единствено в южните околности на Пищановка към следобеда на 18 октомври, а украинският общоприет щаб заяви на 19 октомври, че съветската авиация е нанесла удари по Пищановка, което значи, че украинските сили към момента работят в селището.

ISW обаче не е забелязал никакво друго образно удостоверение на украински сили , поддържащи позиции в селища на източния бряг, разнообразни от Кринки.

Руски и украински източници не престават да настояват, че съветските елементи, защитаващи източния бряг на Херсонска област, са релативно по-малко боеспособни от други съветски сили на други места по фронта. Украински боен наблюдаващ съобщи, че съветската Днепърска формация на силите се състои главно от детайли на 49-та общовойскова войска (Южен боен окръг) и евентуално детайли от новосъздадената 18-та общовойскова войска.

Украинските сили продължиха контранастъпателните интервенции покрай Бахмут и в западната Запорожка област, само че не направиха доказан прогрес. Руски блогър твърди, че украинските сили са създали нищожен прогрес северозападно от Вербове (10 км източно от Роботине), макар че ISW не е намерил доказателства в удостоверение на това изказване.

Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили не престават настъпателните дейности в направленията Бахмут и Мелитопол (западна Запорожка област).

Руски източници оповестяват за украински офанзиви южно от Бахмут по линията Клещеевка-Андреевка-Курдюмовка и южно от Оригов покрай Роботине, Новопрокопивка и Вербове.

Руският президент Владимир Ростов на Дон, Ростовска област, на 19 октомври, с цел да разиска обстановката на бойното поле в Украйна. Руските медии оповестяват, че се е срещнал с началника на съветския Генерален щаб и командващ съветските сили в Украйна армейски военачалник Валерий Герасимов, който е споделил, че съветските войски " вземат решение проблемите в сходство с проекта на интервенцията ".

в Украйна и евентуално е трябвало да показва успеваемостта и присъединяване на съветското военно управление, до момента в който съветските сили организират настъпателни и отбранителни интервенции по голям брой браншове на фронта. ISW ще даде спомагателни актуализации за визитата на Путин в Ростов на Дон , откакто станат налични повече показания.

Ръководителят на Руския следствен комитет Александър Бастрикин съобщи на 20 октомври, че съветските управляващи би трябвало да лишат мигрантите от добито съветско поданство, в случай че не желаят да се бият в Украйна.

Руската държавна дума предложи на 28 август законопроект,   от военна регистрация и готовност, предизвиквайки разнообразни реакции на поддръжка и съпротива измежду съветските източници.

Руските управляващи постоянно организират акции в мигрантските общности и изпращат призовки на тези с добито съветско поданство, които към момента не са се записали във военните служби за регистрация и набор.
 Русия постанова съветското поданство в окупираните територии
Русия постанова съветското поданство в окупираните територии

След 1 юли 2024 това ще води до риск от депортация

Коментарите на Бастрикин евентуално имат за цел да окажат спомагателен напън върху лица с добито поданство да се записват в съветските служби за регистрация и набиране на личен състав. В момента съветските управляващи принуждават мигранти и чужденци, живеещи в Русия, да се бият във войната в Украйна в подмяна на съветско поданство.

Руският държавен защитителен конгломерат " Ростех " разгласи на 20 октомври, че е приключил тестванията на самоходната артилерийска система " Коалиция-СВ " и съобщи, че е подготвен да стартира серийно произвеждане на системата.

Руски блогъри настояват, че новата артилерийска система има по-широк обхват и е по-точна от предходните системи, а един изтъкнат блогър изрази вяра, че производството на системата ще се оправи със слабите съветски контрабатарейни качества.

Руски източници постоянно се оплакват от слабите съветски контрабатарейни качества по цялата фронтова линия в Украйна и е малко евентуално съветските сили систематично да усъвършенстват тези качества в близко бъдеще.

Руските окупационни чиновници не престават да оказват напън върху жителите на окупирана Украйна за промяна паспортите. Окупационната администрация на област Херсон съобщи на 20 октомври, че жителите ще бъдат задължени да употребяват съветски паспорт, с цел да получат жилищни документи и няма да могат да употребяват украински документи за идентичност.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров съобщи на 20 октомври, че украинските партизани са взривили съветска военна машина покрай следеното от Русия летище в Мелитопол, Запорожка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР