Руските потребители през последната седмица са намалили общите си разходи,

...
Руските потребители през последната седмица са намалили общите си разходи,
Коментари Харесай

Руснаците отговарят на епидемията с повече алкохол

Руските консуматори през последната седмица са понижили общите си разноски, само че са купували по-често алкохол. За него те са дали с над 20 % повече пари спрямо предходната седмица. Това сочат резултатите от проучването на лабораторията на Сбербанк " СберДанни " за потребителската интензивност на руснаците от 23 до 29 март.

Свиването на разноските от 23 до 29 март е било 6.2 на 100 по отношение на миналата седмица. Обемът на разноските се е върнал в действително изражение на нивото си от предходната година.

Очаквано руснаците са понижили от 23 до 29 март разноските си за пътешестване с 20 до 50 на 100 по отношение на същия интервал година по-рано.

По-малко са харчили и за туризъм - резервациите в хотелите в Русия са намалели съвсем два пъти по отношение на нивото от 2019 година, на самолетни билети - с 83 на 100, а на услуги на туристически организации - с 90 на 100 на фона на разпространяването на ковид и рестриктивните мерки, въведени за преодоляването на заболяването Covid-19.

Русия стегна рестриктивните ограничения през последната седмица, откакто управляващите признаха, че броят на инфектираните с ковид е надалеч повече от формалната статистика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР