Двама бултраси застава пред Районен съд Пловдив по обвинение зананасяне

...
Двама бултраси застава пред Районен съд Пловдив по обвинение зананасяне
Коментари Харесай

Бултраси чакат в засада смърфове, чупят черепа на един

Двама бултраси застава пред Районен съд Пловдив по обвиняване зананасяне на междинна телесна поврема на почитател на Локомотив Пловдив.

Съдия-докладчик е Георги Гетов.

Подсъдими по делото  са М.И.М. и Х.И.И.

Те ще дават отговор за това, че на 25.02.2018 година, към 21,50 ч. на кръстовището на бул. “Дунав “ с ул. “Васил Левски “ в Пловдив по хулигански подбуди, в съучастничество и с други неустановени лица, са предизвикали междинна телесна щета на С.Г.Д.

Жертвата има линейно строшаване на черепния покрив; строшаване на основата на черепа; съществуване на въздух  вътре, кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка, предизвикали разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.

На 25.02.2018 година към 17.30 часа група последователи на футболен клуб Локомотив Пловдив посетили футболен мач в София.

След като футболната среща завършила, групата, в която бил и потърпевшият, потеглили от София към Пловдив с микробус.

В микробуса с изключение на С.Г.Д.  пътували още 5 индивида.

По същото време група последователи на футболен клуб Ботев Пловдив, към 70 индивида, се били събрали в клуба си до стадион Ботев.

Сред тях били обвинените М.И.М. и Х.И.И.

Там бултрасите решили да причакат в засада в Пловдив и да нанесат побой на прибиращите се от София почитатели на смърфовете.

За задачата се въоръжили с дървени пръти, железни тръби и бухалки.

Поставили си маски на лицата и се отправили към Голямоконарско шосе да причакат микробуса.

До там се придвижили с 6-7 цялостни с хора автомобила.

Докато чакали на Голямоконарско шосе, видели микробуса на ултрасите в черно-бяло, последвали го до кръстовището на бул. „ Дунав ” с бул. „ Васил Левски ”, където спрял на червен светофар.

Точно тогава от двете страни и зад микробуса спрели колите на последователите на Ботев Пловдив и обкръжили микробуса.

Пострадалият отворил страничната врата, слязъл от микробуса и се отправил към лекия автомобил, ръководен от М.И.М., който в това време към този момент бил излязъл на открито.

Наближавайки предната част на спрелия автомобил, бил атакуван в тил от М.И.М.

Последният се хвърлил на гърба му, с цел да го повали на земята.

Пострадалият изгубил равновесие и се наклонил напред.

В този миг той бил ударен по главата с железна тръба от другия обвинен Х.И.И, като вследствие на нападението паднал на пътното платно.

Тогава двамата обвинени му нанесли още удари с ръце и крайници по главата и тялото.

Други привърженици  на Ботев Пловдив също се включили към подсъдимите и също нанесли на  потърпевшия удари с ръце и крайници в главата и тялото.

Останалите пасажери от микробуса на последователите на Локомотив Пловдив слезли и били нападнати  от бултраси, които имали доста числено предимство.

Взаимно почнали да си нанасят удари, вследствие на което потърпевши още двама души от последователите на Локомотив Пловдив.

Едновременно с това,  останалата част от последователите на Ботев Пловдив почнали да нанасят удари и по купето на микробуса с дървени пръти, железни тръби и бухалки.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР