Руските оръжейни компании търсят на изложение в ОАЕ чуждестранни клиенти

...
Руските оръжейни компании търсят на изложение в ОАЕ чуждестранни клиенти
Коментари Харесай

Русия търси клиенти за военната си индустрия на изложение в ОАЕ

Руските оръжейни компании търсят на ревю в ОАЕ задгранични клиенти за своята " изпитана в пердах " продукция - на инат на западните наказания, написа в собствен материал Bloomberg.

Над 200 произведения на съветския военно-промишлен комплекс участват на IDEX 2023, като измежду тях има танкове, Противовъздушна отбрана системи, муниции и ред други. Форумът е основен за излизането на интернационалните пазари, защото е най-големият по рода си в бранша на защитата.
 Как Русия оцелява в епохата на глобите? Инвестира и то доста
Как Русия оцелява в епохата на глобите? Инвестира и то доста

Лишен от западни сътрудници, бизнесът в страната се приспособява, само че липсва оптимизъм

На IDEX 2023 Русия ще търси пазар за перспективния изтребител Су-57 " Шахмат ", щурмовите вертолети Ка-52Е и Ми-28НЕ, танкът Т-90МС МБТ, ракетния комплекс " Искандер-Е ", ЗРК С-350 " Витяз " и С-400 " Триумф ", както и доста други.

" Повечето от показаните артикули към този момент са тествани в действителни бойни условия. Това е едно от главните преимущества на съветските оръжия пред техните съперници ", разяснява ръководителят на конгломерата " Ростек " Сергей Чемезов.
 Снимка 400032
Източник:

Руската бойна техника е под западни наказания, само че страни от Близкия Изток като Саудитска Арабия остават евентуални клиенти, а и сътрудници. " Работим интензивно по оферти за най-подходящите форми на съдействие с близкоизточните страни, най-много по отношение на трансфер на технологии и взаимни разработки (...) " Рособоронекспорт " преглежда разнообразни благоприятни условия за взаимно основаване на модерни високотехнологични артикули, измежду които съвременен изтребител от пето потомство на платформата " Шахмат " (Су-57), развиване на Противовъздушна отбрана системи, съоръжение за Военноморски сили и оръжия за сухопътните войски ", съобщи изпълнителният шеф на " Рособоронекспорт " Александър Михеев, представен от ТАСС.

Контекст

Изложението беше посетено и от съветския министър на търговията и индустрията Денис Мантуров, който е под американски наказания. Той означи, че търговията сред родината му и ОАЕ е повишена с 68% до 9 милиарда $ през 2022 година

Цялото съветско говорене за " тествана в пердах " техника е със противоречива полза поради резултатите от войната в Украйна - в това число огромните загуби на дори най-модерна бойна техника, оказала се без надеждна отбрана в началото от украинските дронове " Байрактар ", а по-късно - от ракетните системи HIMARS.
 Снимка 607453
Източник:

" Лошото показване на съветските защитни системи в Украйна нарани интернационалното добро име на Русия като снабдител на оръжия. Участието в IDEX може да е опит за възобновяване на доверието, изключително на районни пазари в Близкия Изток, Азия и Африка, които са и във фокуса на съветската икономическа и дипломатическа интензивност през последните месеци ", разяснява пред Breaking Defense специалистът от Близкия Изток Кристиан Улрихстен от Института " Бейкър ".
 ОАЕ стопират договарянията за пазаруване на изтребители F-35 за $23 милиарда
ОАЕ стопират договарянията за пазаруване на изтребители F-35 за $23 милиарда

Проблемите са поради връзките на Абу Даби с Китай, в това число 5G технологията на Huawei

Цялата обстановка може да е и просто проява на страните от района, ориентирана към Съединени американски щати. Идеята - да се покаже на Вашингтон, че не е единственият вид за тях.
 Снимка 607454
Източник:

Така, да вземем за пример, " Шахмат " направи интернационалния си дебют точно в ОАЕ през 2021 година, като се счита за отговор на американския F-35. Според анализатори, представени от Breaking Defense, Москва може да се опита да притегли петролните монархии за свои клиенти поради нежеланието на Вашингтон да им даде най-новите технологии в региона на изтребителната авиация поради войната на Саудитска Арабия в Йемен.

Интересен подробност е, че съветските компании не са вписани като част от формалната стратегия на IDEX. Техните произведения са изложени в обособен павилион отвън главния.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР