Руските окупатори атакуват Украйна с балистични ракети Искандер-М, дронове от

...
Руските окупатори атакуват Украйна с балистични ракети Искандер-М, дронове от
Коментари Харесай

Киев: Русия атакува с балистични ракети и дронове, отблъскваме постояни атаки на изток и юг

Руските окупатори нападат Украйна с балистични ракети " Искандер-М ", дронове от вида Shahed и управляеми авиационни и зенитни ракети. Това оповестиха от Военно-въздушните сили на Украйна, предава УНИАН.

Общо по време на вражеските удари по промишлени, инфраструктурни, цивилен и военни обекти са били зафиксирани 17 средства за въздушно нахлуване:

- 5 балистични ракети " Искандер-М " ;
- 1 зенитна управляема ракета С-300;
- 1 управляема авиационна ракета Х-59;
- 1 крилата ракета;
- 9 ударни дрона Shahed-136/131.

Атакувани са обекти в Донецка, Николаевска, Сумска, Днепропетровска и Запорожка области.

Военновъздушни сили, дружно с противовъздушната защита, са унищожили 4 въздуши цели - 1 управляема авиационна ракета Х-59 и 3 ударни дрона Shahed-136/131.

А Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) заяви в утринната си сводка, че съветските сили масирано нападат на фронта, имало е 80 бойни стълкновения, а ситуацията на изток и юг остава комплицирана.

На Купянското направление украинските сили са отразили над 15 офанзиви в регионите на обитаемоте пунктове Синковка, Ивановка, Кисловка в Харковска област, както и над 10 офанзиви край Надежда в Луганска област. На Лиманското направление силите на защитата са отразили 5 офанзиви на врага в региона на Макеевка в Луганска област.

На Бахмутското направление врагът несполучливо се опита да възвърне позициите си в региона на Клешчеевка в Донецка област. Силите на защитата не престават офанзивите си южно от Бахмут в Донецка област, нанасят загуби на врага в жива мощ и техника, укрепват се на достигнатите рубежи.

На Авдеевското направление врагът не изоставя опитите си да обкръжи Авдеевка, нашите воини отбиха три офанзиви. Неуспешни са и офанзивите на съперника в Новокалиново и Первомайск в Донецка област. На Маринското направление нашите бранители отбиха 17 офанзиви в региона Маринка и още 4 - в региона на Новомихайловка в Донецка област. На Шахтьорското направление са отбити офанзивите на врага в региона на Новомайорск в Донецка области, се споделя още в известието на Генщаба.

В сводката се твърди още, че на Запорожкото направление украинските сили удържат офанзивите в регионите на Новодаровка и източно от Малая Токмачка в Запорожка област.

На Херсонското направление силите на защитата не престават да водят контрабатарейна битка и нанасят проваляне в тила на съперника. Водян се настъпателни интервенции на Мелитополското направление, с непълен триумф на югозапад от Вербово в Запорожка област, декларират още от Генералня щаб на ВСУ.

Съобщава се още, че за миналото денонощие авиацията на ВСУ е нанесла 15 удара по региони на съсредеточаване на жива мощ, въоръжения и военна техника и още 3 - по зенитно-ракетни комплекси на съперника.

Украинските сили са съумели да унищожат съветски аероплан Су-25 и 4 разуздавателни дрона. Поразени са 2 командни пункта, зенитно-ракетен комплекс " Тор ", радиолокационна станция " Зоопарк-1М " и 11 артилерийски средства.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР